BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, 4112 yaşındaki porsuk ağacın bulunduğu Gümeli Tabiat Anıtı çevresinde tespit edilen kara ağaçkakanın Zonguldakın 305inci kuş türü olarak kayıt altına alındığını söyledi.
Zonguldak ve çevresinde kuş türlerine yönelik çalışmalar yapan Prof. Dr. Mustafa Sözen, Gümeli Tabiat Anıtı çevresinde görülen kara ağaçkakanın 305inci kuş türü olarak 2017 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımları çalışmasında kayıt altına alındığını söyledi. 2007 yılından beri ekibiyle kuş türleri üzerinde yaptıkları çalışmalarda 105 kuş türünü tespit ederek envantere kaydını sağladıklarını söyleyen Prof. Dr. Sözen, şöyle dedi:
Zonguldak, Türkiyedeki iller sıralamasında kuş çeşitliliği bakımından ilk 10da yer almaktadır. Kentte, bu kadar fazla kuş türünün bulunmasının sebepleri dağ, deniz, akarsu, orman ve göl gibi çeşitli ekosistemleri barındırması ve Karadeniz üzerinden göç eden pek çok kuş türünün göç yollarının üzerinde olmasıdır. Daha önce yapılan çalışmalarda Türkiyede ilk kez kara ördek, paçalı şahin ve çöl ötleğeni Zonguldakta fotoğraflanmıştır. En son çaprazgaga kuşu 304uş türü olarak kayda geçmişti. Şu anda en son gözlemlediğimiz ve tespit ettiğimiz kara ağaçkakan Zonguldakın 305inci kuş türü olarak kayda geçti.
305'inci Kuş Türü Alaplidan Çikti
305'inci Kuş Türü Alaplidan Çikti
YORUM EKLE
1
Alaplı'da sahilde köy hayatı canlandırıldı
2
Otoyolda ikmal ihalesi 2018 olarak belirlendi
3
Akçakoca'da sokak ve caddelerde yol yapımı
4
Güneri; Şampiyonluğunu şehitlere armağan etti
5
Ereğli'de 15 Kök Kenevir Ele Geçirildi
6
Medipol Başakşehir Karabük'e geldi
7
Akçakoca ilçesinde Muhtarlar fındık fiyatını...
8
Başkan Keleş sinema filminde konuk oyuncu oldu
9
İnanmayacaksınız Ama Doğru...
10
Dilenci operasyonu gerçekleşti
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI