Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Korozyon Araştırma Laboratuvarı, yurtdışından her yıl bir araştırmacıya araştırma olanakları sunuyor. Düzce Üniversitesinin bu yıl, altı ay araştırma yapmak üzere kabul alan misafir araştırmacısı kardeş ülke Tunustan.
Tunusun Carthage Üniversitesinden Doktora öğrencisi Hana Lahbib, Doç. Dr. Hüsnü Gerengi koordinatörlüğünde, Ekolojik Korozyon İnhibitörleri ile ilgili çalışmalar yapmak üzere burslu olarak 6 ay süreyle Düzce Üniversitesi Korozyon Araştırma Laboratuvarında bilimsel çalışmalara başladı.
Yurtdışından gelen 5inci araştırmacıyı ağırlıyoruz
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Metallerin büyük bir kısmı su ve atmosfer etkisine dayanıklı olmadıklarından normal koşullar altında dahi korozyona uğrayabilmektedir. Korozyon metaller için bir kanserdir. Korozyon kayıpları, ülkelerin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 3.5-4.5u kadardır. 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bu değer, yaklaşık 827 milyar TL olduğuna göre korozyonun direkt veya endirekt olarak ülkemizde neden olduğu ekonomik zarar yine yaklaşık 33 milyar TL gibi büyük ve inanılmaz bir rakamdır. Bu milli bir kayıptır. Doç. Dr. Hüsnü Gerengi ve ekibi, bu konuda ülkemize ve Üniversitemize değer katan güzel çalışmalar yapmaktadır. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum şeklinde konuştu.
Düzce Üniversitesinin yabancı akademisyenleri ağırladığını ve bunun haklı gururunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. İlyas Uygur, Korozyon Araştırma Laboratuvarına şimdiye kadar 5 yabancı akademisyenin bilimsel araştırma yaptığını ve çok güzel çalışmalar ortaya koyduklarını ifade etti.
Ülkemizde bilime yapılan yatırımların meyvesini vermeye başladığına işaret eden Prof. Dr. Uygur, Biz de artık patent alabiliyor ve hatta ticarileştirebiliyoruz. Bu laboratuvardan 8 patent çıkmış, bu emek hemen yurt dışından karşılık bulmuştur. Carthage Üniversitesinden burslu bir araştırmacının proje masraflarını da karşı üniversite karşılıyor. Araştırmacı 6 ay laboratuvarımızda araştırma ve bilimsel çalışmalar yapacak. Şuan bu laboratuvarımızda tamamen İngilizce konuşuluyor. Bu öğrencilerimiz için çok iyi bir fırsat. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere tüm Üniversite Yönetimi olarak Düzce Üniversitesinin yurtdışında tanınırlığını arttırma gayreti içeresindeyiz. İnanıyorum ki misafirimiz 6 ay sonra ülkesine gittiğinde ülkemizin tanıtımını yapacaktır. Bu işbirlikleri en az bilimsel işbirliği kadar önemli, çalışılan konu da çok dikkat çekici. Çünkü Üniversitemiz, ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Yükseköğretim Kurulunca sağlık ve çevre alanlarında desteklenmektedir dedi.
Korozyon Araştırma Laboratuvarında toksik olmayan yeni korozyon inhibitörleri sentezleneceğini söyleyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, bu tür çalışmalarla işbirlikleri geliştirilmesi noktasında her zaman desteğe hazır olduklarını belirtti.
Araştırma laboratuvarı yabancı akademisyenleri ağırladı,,,
Araştırma laboratuvarı yabancı akademisyenleri ağırladı
YORUM EKLE
1
Huzurevi sakinleri öğrencilerle derse girecek...
2
BALIKÇILIK TEHLİKE SİNYALİ VERİYOR!
3
Karabük Valisi Çeber'den okul ziyaretleri...
4
Birleşik Kamu- İş'ten GMİS'e ziyaret...
5
Zonguldak'ta Yoğun Sis Etkili Oluyor
6
Sarıkamış Harekatının 103. Yıl Dönümü
7
Bartın'da "Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla...
8
Balıkçılar limana demir attı...
9
Vali Dağlı, "Halk Günü" düzenleyecek
10
Akçakoca'ya yeni hastane yapılması...
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI