BEÜ bölgede daha nitelikli hizmet için yeni bir cihazı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine kattı. Alınan yeni dijital koroner anjiyografi cihazıyla aynı zamanda üç boyutlu görüntüleme de gerçekleştirilebiliyor.
Cihazla; bilgisayarlı tomografi, MR görüntüleri ile kombinasyon yapılarak hızlı ve doğru sonuç elde edilebiliyor. Özellikle kalp hastalıklarına bağlı sağlık sorunlarının tetkik ve tedavisinde kullanılan anjiyografi cihazı hastalar için hayati öneme sahip olacak.
Merkezin Kardiyoloji Kliniğinde 10 yılı aşkın süredir hizmet veren anjiyografi cihazına ek olarak en güncel görüntüleme teknolojisine sahip olan yaklaşık 2.5 milyon liraya mal olan Monoplan Dijital Anjiyografi cihazı hastaların tedavisinde büyük kolaylık sağlayacak.
İMKANLARIMIZ İYİLEŞİYOR
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜnün gelişen imkanları sayesinde halkın büyükşehirleri tercih etmediğini ifade etti. Zonguldak bölgesinde önemli yatırımlar yaptıklarını belirte Rektör Mahmut Özer şöyle dedi:
Zonguldak halkı artık yavaş yavaş Ankara İstanbulu unutmaya başladı. Hem tıp fakültesi anlamında hem de Diş hekimliği fakültesi anlamında tüm hizmetleri buradan alabiliyor. Bize düşen şey de eğitim hizmetin de eğitimle ilgili hem de sağlık hizmetini sunan tüm personelimizle imkanları iyileştirmek ama aynı zamanda vatandaşa çok nitelikli bir şekilde sağlık hizmetini sunmak. Kardiyolojide sunulan hizmetler bu Dijital Anjiografi geldiğinde çok daha niteliği ve kapasitesi artmış olacak. Bu sadece Zonguldak için değil Bolu, Düzce, Bartın ve Karabük için önemli bir yatırım. Özel sektör haricinde bu bölgede devletin böyle bir yatırımı yok. Bu hizmetlerin üniversitemizde olması bizim için çok kıymetli inşallah önümüzdeki günlerde sağlık hizmetleriyle ilgili biraz önce bahsettiğin gibi MR cihazı 15 yıllık bir cihaz her an sıkıntı çıkartabilecek bir durumdaydı. Bu problemi ortadan kaldırmış olduk. Aralık ayı içinde yaklaşık 4 Milyon TL lik bir cihazla hizmet vermiş olacağız. Diğer eski olan MR cihazımızda kullanılmaya devam edeceğiz.
BEÜYE 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM
BEÜde Pet-CT ile başlayan yatırımların dijital mamografi ile devam ettiğini, Dijital Anjiyografi, MR ve Nükleer Tıp ile yatırımlar yapıldığını aktaran Mahmut Özer şunları kaydetti:
Dijital Anjiografi cihazımız 2 buçuk milyonluk bir yatırım. Toplam görüntülüme cihazlarıyla ilgili yatırım maliyeti 15 Milyon un üzerinde yatırım yapılmış oluyoruz. Bu PET- CT ile başlayan bir süreç Dijital Momogrami ile devam eden Dijital Anjiografi, MR ve Nükleer Tıpla devam eden çok büyük bir yatırım önümüzdeki günlerde Nükleer Tıp bölümüne 2 Milyon TLlik yeni bir cihaz kuracağız bu da bölgede tek görüntülüme ile ilgili artık hiçbir sıkıntımız yok. Bizim amacımız kapasiteyi çok fazla arttırmadan kapasiteyi arttırdığımız zaman insan kaynaklarıyla ilgili müthiş bir talep ortaya çıkıyor. Mümkün olduğu kadar insan kaynaklarımızın ve fiziksel alt yapının niteliğini arttırmak ve mümkün olduğu sürece teknolojiyi güncellemek. Çünkü sağlık alanı tüm dünyada büyük yatırımların olduğu bir alan o teknolojiden ayrı kaldığınız zaman hem eğitim alanınız aksıyor hem de vermiş olduğunuz sağlık hizmetiyle ilgili nitelik problemi ortaya çıkıyor. Birde eski teknolojinin problemleriyle baş etmeye çalıyorsunuz. Bizim görevimiz hızlı bir şekilde mevcut kapasiteyi mümkün olduğunca birbiriyle besleyecek şekilde arttırmak. Aynı zamanda teknolojik alt yapıyı güçlendirmek ve insan niteliğini her geçen gün arttırmak.