BEܒye iki yeni fakülte

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Ereğli Turizm Fakültesi 8 Nisan 2016 tarihinde açıldı. Açılan yeni fakültelerle birlikte Üniversitede açılan fakülte sayısı on üç oldu.

BEܒye iki yeni fakülte
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Ereğli Turizm Fakültesi 8 Nisan 2016 tarihinde açıldı. Açılan yeni fakültelerle birlikte Üniversitede açılan fakülte sayısı on üç oldu. 
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) nitelikli büyümeye devam ediyor. Mühendislik alanında başarılı çalışmalara imza atan BEÜ, Zonguldak ve Batı Karadeniz için çok önemli olan bir Fakülteyi bünyesine dâhil etti. Resmi Gazetede 2016/8562 Karar Sayısıyla yayınlanan yazıyla Mimarlık ve Tasarım Fakültesi resmen açıldı. Yine Resmi Gazetede 016/8555 karar sayısıyla 8 Nisan 2016 tarihiyle Ereğli Turizm Fakültesi de resmen açıldı. Yeni açılan Fakülteler en yakın zamanda öğrenci alımıyla birlikte eğitim hayatına başlayacak. İki fakültenin açılmasıyla Üniversite bünyesinde faaliyette bulunan fakülte sayısı on üçe yükseldi.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin teknik bilimler konusunda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer: “Açılan mimarlık fakültesiyle birlikte teknik bilimler alanında eğitim sahamız daha da genişledi. Gerek merkez yerleşkemizde gerekse ilçe yerleşkelerinde kampüslerimizin Üniversitemiz öğrencileri ve personeli için daha yaşanabilir alanlar olması hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Mimarlık Fakültesinin açılması bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra kampüslerimizle ilgili tüm mimarı ve tasarım çalışmalarımızı kendi bünyemizde yapacak olmamız ayrıca gurur verici. Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde bir mimarlık fakültesi olması hedeflerimiz arasındaydı ve bugün bu gerçekleşmiş oldu. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi gençler tarafından öncelikli tercih edilen eğitim programlarının yer aldığı bir fakülte. Bilindiği gibi ülkemizin en önemli sorunlarından biri çarpık kentleşme ve kalitesiz yapı stoklarıdır. Fakülte bünyesindeki eğitim programlarıyla daha iyi yaşam alanları, çevre dostu mekânlar, tarihi dokuya saygılı örnek projeler üretmek için gerekli donanıma sahip bireyler yetişmiş olacak. Ayrıca Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin, Mühendislik Fakültemizin birikimlerinden yararlanarak çok önemli çalışmalara imza atacağını bekliyorum ve inanıyorum. Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin kurulmasında emeği geçenler herkese şükranlarımı sunuyorum. Yeni fakültemizin Üniversitemize ve tüm Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyor, bizlere desteklerini her zaman gösteren Zonguldak halkına ve yöneticilerine destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİĞE SAHİP OLAN EREĞLİ’YE YAKIŞIR BİR FAKÜLTE KURULMUŞ OLDU”

Eğitim Fakültesinden sonra yeni bir fakültenin Turizm Fakültesi’nin Ereğli’de açılıyor olmasının tarihi ve kültürel değerleri olan ilçeye ayrı bir değer katacağını belirten Özer: “Kdz. Ereğli ilçesinin ve Zonguldak ilinin sahip olduğu kültürel zenginlikleri ve sosyal yapıyı göz önünde bulundurarak Turizm Fakültesinin açılması çok önemli bir gelişmedir. Bölgenin hızla gelişen turizm merkezlerine sahip olması sektörde yetişmiş insan gücüne gereksinimi de beraberinde getiriyor. Bu alanda lisans eğitimi veren Turizm Fakültelerinden mezun olanların meslekte istihdam oranları ise pek çok sektöre göre ön sıralarda yer almakta. Bu açıdan Üniversitemizde donanımlı ve deneyimli bireyler yetiştirerek sektörün insan kaynağına katkı sunmayı hedefliyoruz. Kdz. Ereğli’deki yeni kampüs alanı yeni kurulacak akademik birimler için oldukça uygun bir yapıya sahip. Turizm Fakültemizin de bu kampüs içerisinde yer alacak en önemli fakültelerimizden biri olacaktır. Bu vesileyle fakültenin Üniversitemize, Ereğli’ye ve Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni ediyor, başta fakültenin kurulmasında katkısı olan Sayın Faruk Çaturoğlu’na, Zonguldak milletvekillerine ve emeği geçen yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER