Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ve ilk olarak BAP-Altyapı projesi desteği ile kurularak Ekim 2016’da hizmete giren Bülent Ecevit Üniversitesi Çağrı Merkezi yenilendi. 15 operatör ve 1 süpervizör ile hizmet veren çağrı merkezi yapılan yenileme ve geliştirme çalışması ile kapasitesini 27 operatör ve 1 süpervizöre çıkardı. Ayrıca yapılan yenileme çalışması kapsamında, Çağrı Merkezi’nin tüm mobilyaları ses yalıtımlı masalar ve yeni sandalyelerle değiştirilerek modern bir görünüme kavuşması sağlandı.
BEÜ Çağrı Merkezi’nin yenilenmesi ve kapasitesinin artırılmasına destek Zonguldak TSO ve Çaycuma MYO’nun birlikte geliştirdiği proje kapsamında Avrupa Birliği fonlarından sağlandı. Bu kapsamda AB fonlarından yaklaşık 16.000 EURO hibe alındı. Proje ile Çaycuma MYO Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı öğrencilerinin daha iyi koşullarda uygulama yapabilmesi ve çağrı karşılayabilmesinin önü açıldı. Öğrenciler yapılan yenileme dolayısıyla büyük mutluluk yaşarken, yetkililere ve destek veren kişilere teşekkürlerini ilettiler.
Çağrı Merkezi bir yandan ilgili programın öğrencileri için bir uygulama laboratuvarı imkânı sağlarken, bir yandan da Bülent Ecevit Üniversitesi’ne çağrı merkezi olarak katkı sağlıyor. 0850 288 3026 numaralı hat ile hafta içi her gün 9:00-17:00 saatleri arasında hizmet veren Çağrı Merkezi’nden, BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin randevuları verilmektedir.
Öğrencinin Sesinden Öğrenciye Çağrı Merkezi Hizmeti
Çağrı merkezi hizmeti, kısmi zamanlı çalışan öğrenciler ve stajyer öğrencilerin yanı sıra gönüllülük esasıyla katkı sağlayan Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından verilmektedir. Çağrı merkezini arayan öğrenciler, öğrenci arkadaşlarının sesinden öğrenci işleri ile ilgili tüm sorularına yanıt alabilmektedir.
Öğrencilerin uygulama yapabilmesine ve kendilerini geliştirmesine imkân sağlayan Çağrı Merkezi’ne bugüne kadar gelen çağrı sayısı 35 bini aştı. Her gün ortalama 300 çağrının karşılandığı ve cevaplandığı merkezde ayrıca toplum yararına yürütülen işlere de imza atılıyor. Bu kapsamda, Çaycuma Meslek Yüksekokulu ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığında yürütülen “Karaelmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında Projesi” ile 18-28 yaş arasındaki işsiz ve dar gelirli 100 kadına Çağrı Merkezi Personeli Meslek Eğitimi ve İşbaşı Eğitimi verilmektedir. Bu proje ile birlikte Zonguldak’ta dezavantajlı kadınların işgücü piyasasına katılım oranlarının yükseltilmesi, işsizlik oranlarının düşürülmesi ve sosyal entegrasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.
Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı çağrı merkezi sektörünün gelişimine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Çağrı Merkezi hem dünyada hem de ülkemizde hızla büyüyen ve gelişen sektörlerden biri ve nitelikli elemana ihtiyaç duyuyor. Sektörün bu ihtiyacını öngörerek, 2012 yılında Çağrı Merkezi Hizmetleri Programını açtık. Teorik eğitimlerin yanında uygulamalı eğitimleri çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda Üniversitemizin desteği ile bir Altyapı Projesi yaparak, Çağrı Merkezimizi kurduk. Çağrı merkezimizin kurulmasındaki desteğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e yüksekokulumuz ve tüm öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” Ardından yapılan yenileme çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcı, “Zonguldak TSO ile birlikte geliştirdiğimiz bir başka projeden sağlanan hibeyle çağrı merkezimizin kapasitesini artırdık. Desteklerinden ötürü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederim. Ayrıca Çağrı Merkezi Hizmetleri Programının kurucusu ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Umut Üzmez’e, Program Sorumlusu Öğr. Gör. Serkan D. Koşoçaydan’a, öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Hilal Turan ve Öğr. Gör. Ahmet Koçyiğit’e de emekleri için teşekkür ederim. Çağrı merkezimizde emek veren ve orayı canlı kılan kıymetli öğrencilerimize de teşekkür ederim.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 06:22