Erdemir Grubu’ndan Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge’si

Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

Erdemir Grubu’ndan Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge’si

Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

Toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan Erdemir Grubu, bir ilke daha imza attı ve Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge Merkezi’ni sektöre kazandırdı.

3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 10 Aralık’ta Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi ve Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, Erdemir Grubu Teknoloji Koordinatörü Uğur Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan aldı.

Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda kurulan Ar-Ge Merkezi, yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlere ve bilgiye dayalı bir gelişim modelinin yaygınlaştırılmasına hizmet edecek.Dünya klasında şirket olma vizyonu doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncelik veren Erdemir Grubu, Türkiye’nin çelik sektöründeki Bakanlık onaylı bu ilk Ar-Ge Merkezi’nin uzun vadede “ileri çelik araştırmaları” merkezi olmasını hedefliyor.

Bugüne kadar 7 Ar-Ge projesinde uluslararası kuruluşlarla,10 Ar-Ge projesinde de kamu kuruluşları ile işbirliği yapan Erdemir Grubu, 7 TEYDEP Projesini başarı ile tamamladı. Erdemir Ar-Ge Merkezi halen ikisi TEYDEP projesi olmak üzere yirminin üzerinde Ar-Ge projesi yürütüyor.

Türk sanayisinin ana tedarikçilerinden olan Erdemir Grubu, Ar-Ge Merkezi’nde çelik kullanıcısı sektörlerin artan ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yenilikçi çözümler sunarken, yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretecek ve hammadde maliyetlerini düşürecek.

2015 yılında devreye alınması hedeflenenSimülasyon Merkezi kapsamında; Hammadde Ar-Ge Simülasyon ve Ürün Geliştirme Ar-Ge Simülasyon olmak üzere 2 kapsamlı laboratuvar kurulması planlanıyor. Türkiye’de ilk ve Avrupa’da az sayıda üreticinin sahip olduğu çelik simülasyon merkezi ile

araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüterek inovatif ürünler geliştirme konusunda dinamik bir yapıya kavuşmayı hedefleyen Erdemir Grubu, kapasite kullanım oranını değiştirmeden katma değeri yüksek ürünler üretmeye odaklanacak.

Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden World Steel Dynamics’in “Dünyanın En İyi Çelik Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek çelik üreticisi olan ve 2014 Haziran sıralamasında 10. sırada yer alan Erdemir Grubu, Ar-Ge alanında attığı adımlarla küresel düzeyde zorlu bir rekabetin hüküm sürdüğü çelik sektöründe fark yaratacak. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye´nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2013 yılı raporunda Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ile 8., İskenderun Demir Çelik Fabrikaları ile 9. sırada yer alan Erdemir Grubu, açtığı Ar-Ge merkeziyle inovasyon altyapısını güçlendirerek Türk çelik sektörünün uluslararası alandaki gücüne de katkı sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 07:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

DÜNYA ÇELİK SEKTÖRÜNE YÖN VEREN KÜRESEL ÇELİK ŞİRKETLERİNİN YILLAR ÖNCESİNDEN KURMUŞ OLDUKLARI AR-GE MERKEZLERİNİN, ERDEMİR GRUBUMUZDA DA KURULMUŞ OLMASINDAN DOLAYI DUYMUŞ OLDUĞUM MUTLULUĞU DEĞERLİ ERDEMİR GURUBU ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞIR, AR-GE MERKEZİMİZİN KURULMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDER, AR-GE MERKEZİMİZİN GRUBUMUZA VE SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM.

AR-GE ÇOK ÖNEMLİDİR, ANCAK ŞİRKETLERİN SÜREKLİ OLARAK EL DEĞİŞTİRDİĞİ VEYA FAALİYETLERİNE SON VERMEK ZORUNDA KALDIĞI GÜNÜMÜZÜN ACIMASIZ REKABET ORTAMINDA “KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE REKABET İÇİN” TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR.

ŞİRKETLERİN YEREL VE KÜRESEL PAZARLARDAKİ REKABETÇİ YAPISINI KORUYABİLMESİ VE BÜYÜTEBİLMESİ İÇİN AR-GE VE İNOVASYON ÇOK ÖNEMLİDİR, ANCAK BUNLAR TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR. BİR ŞİRKETİN KÂRINI ARTIRMASI, BÜYÜMESİ, REKABETÇİ YAPISINI KORUYARAK VE GÜÇLENDİREREK PAZARLARDAN DAHA FAZLA PAY ALMASINI ETKİLEYEN PEK ÇOK FAKTÖR BULUNMAKTADIR.

BU FAKTÖRLER;
ŞİRKETLERİN FİNANSMAN YAPISINDAN, PAZARLAMA YAPISINA VE STRATEJİLERİNE,
GÜNÜMÜZDEKİ MÜŞTERİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLME YETENEĞİNDEN, GELECEKTEKİ MÜŞTERİ İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİNİ TAHMİN EDEBİLME KABİLİYETİNE,
DÜNYANIN GÜNBE GÜN DEĞİŞEN YENİ İŞ DİNAMİKLERİNE VE İŞ SÜREÇLERİNE UYUM SAĞLAMAKTAN, BU DEĞİŞİMLERE NE KADAR SÜREDE UYUM SAĞLAYABİLDİĞİNE,
YÖNETİM KALİTESİNDEN, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA,
KURUMSAL VİZYONDAN, KURUMSAL KÜLTÜRE,
ÇALIŞAN VERİMLİLİĞİNDEN, FARKLI VE KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNLERİ ( Thinking Outside of the Box ) DESTEKLEYEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞINA,
KADAR BİRÇOK FAKTÖRÜ İÇERMEKTEDİR. DOLAYISI İLE BÜTÜN BUNLAR ŞİRKETLERİN REKABET GÜCÜNÜ DE DOĞRUDAN ETKİLEMEKTEDİR

ACIMASIZ YEREL VE KÜRESEL PAZARLARDAKİ REKABETÇİ GÜCÜMÜZÜ KORUYABİLMEK VE ARTIRABİLMEK İÇİN, İKİNCİ ELLİ YILIMIZDA KURUMSAL OLARAK CİDDİ BİR “AR-GE & İNOVASYON ODAKLI STRATEJİK BİR DÖNÜŞÜME” İHTİYACIMIZ VARDIR.

ERDEMİR GRUBUMUZA BİR ÖNERİM VAR:

ŞİRKETİMİZİN 50´NCİ İŞLETME YILDÖNÜMÜNE ÖZEL OLARAK, ERDEMİR AİLESİNİN BİR PARÇASI OLAN ESKİ ERDEMİRLİLERİNDE KATILABİLECEĞİ [ct]ERDEMİR FİKİRLERİ İNOVASYONA DÖNÜŞTÜRÜYOR[ct] TEMALI BİR YARIŞMA DÜZENLENMESİ.

SÖZÜN ÖZÜ:

“21. Yüzyıl çok sayıda işletme yöneticisinin ‘ÇALIŞANLARIYLA BİRLİKTE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞACAĞI’ yeni bir yüzyıl olacaktır.” Peter DRUCKER

SAYGILARIMLA

[ct]ERDEMİR ‘İNOVASYONLA’ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR[ct]
https://twitter.com/unalsavas60
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.[ct], [ct]Quality is not a formality.”

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME (Ar-Ge, R&D) NEDİR?

Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme) kelimesi sıkça kullanılmakla beraber farklı şekillerde yorumlanabilmektedir. Kimilerine göre Ar-Ge yeni bir ürün üretmek iken, kimilerine göre ise, bilimsel çalışmalar yapmak olarak da algılanmaktadır.

Organization for Economic Co-operation and Development’in tanımlamasına göre Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge); SİSTEMATİK BİR TEMELE DAYALI OLARAK, İNSANLIK, TOPLUMSAL VE KÜLTÜREL BİLGİ BİRİKİMİNİ ARTTIRAN YARATICI ETKİNLİKLERİN YÜRÜTÜLMESİ VE BU BİLGİ BİRİKİMİNİN YENİ UYGULAMALARDA KULLANIMIDIR.

OECD ise, Ar-Ge’nin diğer faaliyetlerden ayırt edilmesinde şu tanımı getirmektedir: AR-GE FAALİYETLERİ BİLİMSEL VEYA TEKNOLOJİK BELİRSİZLİĞİN OLDUĞU DURUMLARLA İLGİLİ FAALİYETLERDİR.

İNOVASYON (YENİLİK) NEDİR?

OECD ve AB’nin ortaklaşa kaleme aldığı İnovasyon’la (Yenilik) ilgili Oslo kılavuzunda (2005) “İnovasyon” kavramı şu şekilde açıklanmaktadır.

“Bir yenilik, işletme içi uygulamalarda, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni veya önemli derecede iyileştirilmiş bir ürün (mal veya hizmet) veya süreç, yeni bir pazarlama yöntemi ya da yeni bir organizasyonel yöntemin gerçekleşmesidir.”

FİNLANDİYA ESKİ BAŞBAKANI ESKO AHO’NUN AR-GE VE İNOVASYON TARİFİ...

En çok karıştırılan konulardan biri olan ve Türkçe karşılığını tam olarak bulmakta zorlandığımız “AR-GE, R&D” İLE “İNOVASYON (YENİLİK)” KAVRAMLARI ARASINDAKİ FARKI EN GÜZEL VE YALIN BİR ŞEKİLDE FİNLANDİYA ESKİ BAŞBAKANI ESKO AHO TARİF ETMEKTEDİR. Esko AHO Ar-Ge ile inovasyon arasındaki farkı şöyle tarif etmektedir.

“R&D spending is transforming money to knowledge and innovation is transforming knowledge to money, but not only money but well being and good human life as well.”

AR-GE PARAYI BİLGİYE ÇEVİRİRKEN, İNOVASYON (YENİLİK) BİLGİYİ PARAYA ÇEVİREN SÜREÇTİR. Ancak sadece para değil aynı zamanda insanlığın yaşamını da iyileştiren süreçtir.

Esko AHO, İNOVASYON kavramının içine birde yaşam kalitesini artırmayı katmaktadır.

ERDEMİR GRUBU’MUZA 2015 YILI İÇİN ‘AR-GE VE İNOVASYON ODAKLI’ TEMA ÖNERİM: “THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNÜN”

Saygılarımla

“THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNÜN”
[ct]ERDEMİR FİKİRLERİ ‘İNOVASYONA’ DÖNÜŞTÜRÜYOR.[ct]
[ct]ERDEMİR ‘İNOVASYONLA’ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR.[ct]
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” - “Quality is not a formality.”

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

Çoğunlukla YARATICILIĞIN VE İNOVASYONUN BİR YETENEK İŞİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜR. Oysa İNOVASYON, YETENEKTEN ÇOK BİR ORTAM MESELESİDİR. UYGUN ORTAMIN SAĞLANDIĞI HER ŞİRKETTE İNOVATİF DÜŞÜNCEYE SAHİP HERKES YARATICI İNOVATİF FİKİRLER GELİŞTİREBİLİR. ŞİRKETLERİN İNOVASYON KABİLİYETLERİNİ YÜKSELTMEK İÇİN, İNOVASYONU TEŞVİK VE DESTEKLEYİCİ ORTAMLAR OLUŞTURMALARI GEREKİR.

Nasıl davranışlarımız düşüncelerimizi, düşüncelerimiz de duygularımızı değiştiriyorsa İŞ HAYATINDA DA DAVRANIŞLARI DEĞİŞTİRMEK İNSANIN DAHA İNOVATİF DÜŞÜNMESİNİN YOLUNU AÇAR. YENİLİKÇİ DAVRANIŞI YÜCELTEN, YENİLİKÇİLİĞİ HÂKİM KILAN ŞİRKETLERDE, HERKES YENİLİKÇİ OLUR. Bu davranışların yerleştiği bir şirketlerde sadece ÇOK YETENEKLİ İNSANLAR DEĞİL, İSTİSNASIZ HERKES İNOVATİF ADIMLAR ATABİLİR.

BİR ŞİRKETTE İNOVATİF DÜŞÜNCEYİ İŞ ODAĞININ MERKEZİNE YERLEŞTİRMENİN VE İNOVATİF OLMAYI BİR REFLEKS, BİR ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMENİN BİRİNCİ KOŞULU, “ÜST YÖNETİMİN EN BAŞTA DA LİDERİNİN İNOVATİF BİR DÜŞÜNCEYE SAHİP OLMASIDIR.” BURADA KASTEDİLEN LİDERİN KENDİSİNİN İNOVASYON YAPMASI DEĞİL, İNOVASYONUN ÖNÜNÜ AÇAN, ORTAMINI HAZIRLAYAN, TEŞVİK EDEN KARARLAR ALMASI VE BU KARARLARIN ARKASINDA “SÖZDE DEĞİL ÖZDE DURMASIDIR.” İNOVATİF BİR ŞİRKETİN OLUŞMASI LİDERİN BÖYLESİ BİR KARARLI TAVRIYLA MÜMKÜNDÜR.

SÖZÜN ÖZÜ - 1)
[ct]İyi şirketler çalışanların önerilerini nasıl topladıklarını anlatırlar, MUHTEŞEM ŞİRKETLER İSE ONLARI NASIL KULLANDIKLARINI ANLATIRLAR.[ct] Harward Business Review

SÖZÜN ÖZÜ - 2)
“Sistematik girişimciliğin başarıya ulaşması, işletmelerin değişimi zorla gerçekleştirmeye çalışmasıyla değil, DEĞİŞİMİ KULLANARAK VE ÇALIŞANLARIN YETENEKLERİNİ SERBESTÇE KULLANMALARINI SAĞLAYACAK ORTAMIN YARATILMASIYLA MÜMKÜN OLABİLİR.” Peter DRUCKER

SÖZÜN ÖZÜ - 3)
“Kurumlarda inovasyonu TETİKLEYECEK, ÖZENDİRECEK, KOLAYLAŞTIRACAK, DESTEKLEYECEK VE KÖSTEKLEYECEK olan yine yöneticidir.” Tümay MERCAN

SÖZÜN ÖZÜ - 4)
“Siz çalıştığınız şirketin CEO’sunun yeni fikirler üretmesini beklemek zorunda değilsiniz. Özellikle yaratıcılık konusunda parlak bir zekâya sahip olmanıza gerek yoktur. Bunu yapmak için çok yüksek bir IQ seviyesine sahip olmak gerekmez. DÜŞÜNMEK İÇİN ZAMAN İÇİN AYIRMANIZ YETERLİ OLACAKTIR. BEN DÜŞÜNMEK İÇİN ZAMAN AYIRIRIM. ŞİMŞEKLER ÇAKAR VE ESİN KAYNAĞIM BANA NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLER.” John BIANCHI, Ph. D. COB, Bianchi İnternational

Saygılarımla

“ERDEMİR FİKİRLERİ ‘İNOVASYONA’ DÖNÜŞTÜRÜYOR”
“ERDEMİR ‘İNOVASYONLA’ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

ASLAN VE CEYLAN;

´Her sabah Afrika´da bir ceylan uyanır.
En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa öldürülecektir.

Her sabah Afrika´da bir aslan uyanır.
En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır.

Aslan veya ceylan olmanız fark etmez.
GÜNEŞ DOĞDUĞUNDA KOŞMAYA BAŞLASANIZ İYİ OLUR.´ (Afrika Atasözü)

On December 11, 2001, China formally joined the World Trade Organization, which meant Beijing agreed to follow the same global rules governing imports, exports and foreign investments that most countries of the world were following.

African Proverb, translated into Mandarin, posted on the wall of a Chinese factory:

Every morning in Africa, a gazelle wakes up.
It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed.

Every morning a lion wakes up.
It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.

It doesn’t matter whether you are a lion or a gazelle.
WHEN THE SUN COMES UP, YOU’D BETTER START RUNNING.

“In today´s world and especially in business world there is no place for weak ones.”

QUOTES )
“Leaders have to act more quickly today. The pressure comes much faster.” Andy GROVE

JAPON ve AMERİKALI;

Bir Japon ile Amerikalı ormanda dolaşıyorlarmış, bir anda karşılarına aç bir aslan çıkmış. Amerikalı donmuş kalmış, Japon son derece sakin çantasından spor ayakkabılarını çıkarıp giymeye başlamış.

Amerikalı: Boşuna uğraşma dostum, aslandan hızlı koşamazsın.

Japon cevap vermiş:

Senden hızlı koşayım yeter.

GÜNÜMÜZÜN ÇOK HIZLI DEĞİŞEN VE HER AN BEKLENMEDİK KRİZLERLE SARSILABİLEN PİYASA KOŞULLARINDA ÇEVİK HAREKET EDEN, YAPTIĞI HER İŞTE İNOVATİF DÜŞÜNEREK ALIŞILMIŞIN DIŞINA ÇIKAN, ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİREN YANİ EZBERLERİ BOZAN KURULUŞLAR AYAKTA KALACAKLARDIR.

GÜNEŞ DOĞDUĞUNDA,“DÜNDEN DAHA HIZLI KOŞAN” ERDEMİR GRUBUMUZA VE TÜM DEĞERLİ ERDEMİR GRUBU ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA KAZASIZ, VERİMLİ VE İNOVATİF BİR ÇALIŞMA YAŞAMI DİLERİM.

ERDEMİR GRUBUMUZA BİR ÖNERİM VAR:

Şirketimizin 50´nci işletme yıldönümüne özel olarak, ERDEMİR ailesinin bir parçası olan ESKİ ERDEMİRLİLERİNDE katılabileceği,

“THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNÜN”

“ERDEMİR FİKİRLERİ ´İNOVASYONA´ DÖNÜŞTÜRÜYOR”

“ERDEMİR ‘İNOVASYONLA´ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”

Temalarından oluşan bir yarışma düzenlenmesi.

Saygılarımla

Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” - “Quality is not a formality.”

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

En çok karıştırılan konulardan biri olan ve Türkçe karşılığını tam olarak bulmakta zorlandığımız “Ar-Ge, R&D” ile “İnovasyon (yenilik)” kavramları arasındaki farkı en güzel ve yalın bir şekilde Finlandiya eski Başbakanı Esko AHO tarif etmektedir. Esko AHO Ar-Ge ile inovasyon arasındaki farkı şöyle tarif etmektedir.

“R&D spending is transforming money to knowledge and innovation is transforming knowledge to money, but not only money but well being and good human life as well.”

“AR-GE PARAYI BİLGİYE ÇEVİRİRKEN, İNOVASYON (YENİLİK) BİLGİYİ PARAYA ÇEVİREN SÜREÇTİR. Ancak sadece parayı değil aynı zamanda insanlığın yaşamını da iyileştiren süreçtir.”

Esko AHO, burada İNOVASYON kavramının içine birde yaşam kalitesini artırmayı katmaktadır.

AR-GE, İNOVASYON VE ÇELİĞE KATMA DEĞER KATMAK ÜZERİNE BİR ANEKDOT:

Ar-Ge ve İnovasyon dedikleri işte bu olsa gerek…!!!!

Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden bir tanesi olan Boeing (The Boeing Company), Çeliği ton başına yaklaşık 1000 dolar ödeyerek alıyor. Uçağı satarken de tonu için yaklaşık 850 bin ile 1 milyon dolar talep ediyor. Yani “ÇELİĞE KATMIŞ OLDUĞU KATMADEĞERİN DEĞERİ, NEREDEYSE MALİYETİNİN 1000 KATI CİVARINDA”

SÖZÜN ÖZÜ-1)
“Beyinler ve eller biçimindeki eski keskin ayırım artık işlemiyor. BİLGİ YÜKÜ VE DAHA DA ÖNEMLİSİ, KARAR YÜKÜ DAĞITILIYOR. SÜRE GİDEN ÖĞRENME VE ÖĞRENEMEME DÖNGÜSÜ İÇİNDE, ÇALIŞANLAR, YENİ TEKNOLOJİLERE HÂKİM OLMA, YENİ ORGANİZASYONEL BİÇİMLERE UYUM GÖSTERME VE YENİ FİKİR ÜRETME İHTİYACINDADIRLAR” Alwin Toffler

SÖZÜN ÖZÜ-2)
“Bilgi toplumunun gereği, bu toplum içindeki bütün üyelerin öğrenmeyi öğrenmeleridir. BİLGİ, DOĞASI GEREĞİ HIZLI DEĞİŞMEKTEDİR. BİLGİ TOPLUMU ÜYELERİ, SÜREKLİ OLARAK ESKİMİŞ DURUMA DÜŞME RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYADIRLAR. Bu nedenle BİLGİ TOPLUMU, ÖĞRENMENİN SÜREKLİ OLDUĞU KURUMLARA İHTİYAÇ DUYAR. BİLGİ TOPLUMUNA GEÇİŞ, ÖĞRENMEYE GEÇİŞİ GEREKLİ KILMAKTADIR. Yeni teknolojiler de, bu değişikliği destekler nitelikte, bir öğretme teknolojisi olmaktan çok, bir öğrenme teknolojisidir.” Peter Drucker

SÖZÜN ÖZÜ-3)
“Gelecek ihtiyacı olan şeyleri yapabilmek için, NEYİ ÖĞRENMESİ GEREKTİĞİNİ BİLENLERİNDİR.” Denis Waitley

ERDEMİR GRUBU’MUZA 2015 YILI İÇİN TEMA ÖNERİM:

“THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNÜNÜZ”

Saygılarımla

[ct]ERDEMİR FİKİRLERİ ‘İNOVASYONA’ DÖNÜŞTÜRÜYOR.[ct]
[ct]ERDEMİR ‘İNOVASYONLA’ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR.[ct]
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

GÜNÜMÜZ İŞ DÜNYASININ YENİ REKABETCİ İŞ DİNAMİKLERİ “THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNMEYİ VE KUTUNUN DIŞINA ÇIKMAYI” GEREKLİ KILMAKTADIR. ŞİRKETLER TARİHİNİN GEÇMİŞİNE ŞÖYLE BİR DÖNÜP BAKTIĞIMIZDA KUTUNUN DIŞINA ÇIKMAMAYI VE STATÜKOCU (GELENEKSEL) YÖNETSEL ANLAYIŞI KURUMSAL İŞ ANLAYIŞI HALİNE GETİREN, BUNUN DOĞAL SONUCU OLARAKTA BUHARLAŞAN YÜZLERCE DEV ŞİRKETİ DERİN ŞİRKET ÇÖPLÜKLERİNDE GÖREBİLİRİZ.

ÖZELLİKLE DE ANTİ İNOVATİF DÜŞÜNCEYE SAHİP (STATÜKOCU & GELENEKSELCİ) ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE İBRET OLACAK GÜNÜMÜZ İŞ DÜNYASINDAN KISA BİR ACI ÖYKÜYÜ PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

NOKIA’nın 2008 yılı net satışı 70 milyar ABD dolarıdır. 2012 yılı itibariyle NOKIA´nın satışları 40 milyar ABD dolarına düşmüştür. Son dört yılda oluşan bu düşüşte özellikle cep telefonundaki pazar payını kaybetmesiyle oluşmuştur. Nihayetinde bu süreç NOKIA´nın 7,2 milyar ABD dolarına Microsoft´a satılmasıyla sonuçlanmıştır. Birkaç yıl öncesinin yıldız şirketi NOKIA akıllı telefon pazarında rakipleriyle yarışamayınca; YENİLİK yani İNOVASYON YAPAMAYINCA TİCARİ OLARAK SONUNU HAZIRLAMIŞTIR.

NOKIA SADECE TİCARİ OLARAK SONUNU HAZIRLAMAMIŞ PATRONUNU DA YENİLEMİŞTİR. NOKIA İNOVASYONUNU EN SONUNDA PATRONUNU YENİLEYEREK YAPMIŞTIR:)))

SÖZÜN ÖZÜ -1)
[ct]Geleceği tahmin etmenin yolu ONU YARATMAKTIR.[ct] Peter Drucker

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“Değişimin sarstığı, yeni değişikliklerin sürekli tehdidi altında bulunan bir dünya’da korunmanın tek yolu YENİLİKLERİ SÜRDÜRMEKTİR.” Peter Drucker

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“Kendi işinizi kendinizin eskitmesi bunu rakibe bırakmaktan HEM DAHA UCUZ HEM DAHA KÂRLIDIR.” Peter Drucker

SÖZÜN ÖZÜ -4)
[ct]Bundan yirmi yıl sonra yaptığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Öyleyse DEMİR ALIN VE GÜVENLİ LİMANLARDAN ÇIKIN, RÜZGÂRLARI ARKANIZA ALIN, ARAŞTIRIN, HAYAL EDİN VE KEŞFEDİN.[ct] Mark Twain

SÖZÜN ÖZÜ -5)
“Yeni yüzyıldaki gelişmeler ne olursa olsun, ŞİRKETLERİMİZİN İŞ YAPMA ŞEKLİNİ, BİZİM İŞ YAPMA ŞEKLİMİZİ VE HER BİRİMİZİN İŞ YAPMA ŞEKLİNİ YAPILANDIRMADA BAŞROL, KÜRESELLEŞMEYE DÜŞECEK... İşletme ne kadar küçük olursa olsun, DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNDE ONU KİŞİSEL OLARAK ETKİLEYECEK BİR SÜREÇ, ÜRÜN YA DA PLAN MUTLAKA OLACAK.” Mike Johnson

Saygılarımla

[ct]İnovasyon; Alışılmışın dışına çıkarak ‘KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNMEKLE´ ve herkesin baktığı yere ´FARKLI AÇILARDAN BAKMAKLA´ başlar.[ct]

Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” - “Quality is not a formality.”

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

Beğeniyle takip ettiğim KOÇ TOPLULUĞUNUN Kurumsal yayınlarından BİZDEN HABERLER dergisinin Şubat 2012 sayısından alıntıladığım aşağıdaki güzel sözlerden KOBİ´lerimizin, OYAK VE ERDEMİR GRUBU ŞİRKETLERİMİZİN, Yerel, Ulusal ve Küresel şirketlerimizin ilham alması için paylaşmak istedim.

“AKILLI ŞİRKETLER KENDİ DENEYİMLERİNDEN, DAHA AKILLI ŞİRKETLER İSE BAŞKA ŞİRKETLERİN DENEYİMLERİNDEN FAYDALANIRLAR.”

“Global ekonomi öyle bir sürece girdi ki, tamamen olumlu beklentilere girmek için, uzun süre beklemek gerekecek. Dolayısıyla ‘BU YENİ DÖNEMDE ŞİRKETLER FARKLI STRATEJİLER GELİŞTİRMEK ZORUNDA.’ DÜNYANIN DEĞİŞİM SÜRECİNDEN GEÇTİĞİ BİR DÖNEMDE, FARKLI VE BAŞARILI SONUÇLAR ALMAK İÇİN GEREKLİ DURUMLARDA ‘EZBERDEN KAÇINMAK DÜŞÜNÜLMEYENİ DÜŞÜNMEK GEREKİR.’ GELECEK GEÇMİŞİN DEVAMI OLMAYACAK, GELECEK YEPYENİ DÜŞÜNCELER ÜZERİNE KURULACAKTIR.”
Mustafa V. KOÇ - KOÇ HOLDİNG YK. Başkanı

“Son yıllarda Değişim, Gelecek şimdi, Farklıyız, Farkındayız, 1 Olmak temalarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız bu yılda “DÜŞÜNÜLMEYENİ DÜŞÜN” teması etrafında kurgulandı. İnovasyon ve Ar-Ge’ye verdiğimiz önem çerçevesinde “DÜŞÜNÜLMEYENİ DÜŞÜN” dedik ve inovasyon kültürünün KOÇ topluluğu için önemini vurguladık. UNUTULMAMALI Kİ TARİHE DAMGA VURAN İSİMLER DAHA ÖNCE DÜŞÜNÜLMEYENİ DÜŞÜNEN, YAPILMAYANI GERÇEKLEŞTİRENLERDİR.”
Turgay DURAK, KOÇ HOLDİNG eski CEO’su

“DÜŞÜNÜLMEYENİ DÜŞÜN teması ezber bozan olmayı ve bunun içinde DÜŞÜNÜLMEYENİ DÜŞÜNMENİN yanında risk alıp yapmayı gerektirmektedir. KİŞİLER KENDİNİ HAYATIN GÜNLÜK AKIŞINA VE MEVCUT BİLGİLERİNE BIRAKMAYIP DÜŞÜNCELERİNİ YÖNLENDİRMELERİ DURUMUNDA YARATICI VE YENİLİKÇİ OLABİLECEKLERDİR.”
Turgay DURAK, KOÇ HOLDİNG eski CEO’su

50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMAYA HAZIRLANAN ŞİRKETİMİZE BİR ÖNERİM VAR…

Şirketimizin 50´nci işletme yıldönümüne özel olarak, ERDEMİR ailesinin bir parçası olan ESKİ ERDEMİRLİLERİNDE katılabileceği,

“THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNÜN”
“ERDEMİR FİKİRLERİ ´İNOVASYONA´ DÖNÜŞTÜRÜYOR”
“ERDEMİR ‘İNOVASYONLA´ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”

temalarından oluşan bir yarışma düzenlenmesi.

YARIŞMA PROGRAMI:
Yarışmanın sonlandırılacağı ve dereye girenlerin ödüllerinin dağıtılacağı tarih, şirketimizin 50. kuruluş yıldönümün kutlanacağı ve ikinci 50’nci yılına adım atacağı tarih olan 15 Mayıs 2015’ dir.

Saygılarımla

“ERDEMİR FİKİRLERİ ‘İNOVASYONA’ DÖNÜŞTÜRÜYOR.”
“ERDEMİR ‘İNOVASYONLA’ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü

Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 10 yıl Önce

Ar-Ge, İnovasyon ve Değişim başarıya odaklanan her şirket için vazgeçilemez bir unsurdur. Günümüzün acımasız rekabet ortamında şirketler eğer yaşamlarını sürdürülebilir kılmak istiyorlarsa yönetsel sistemlerini, iş süreçlerini ve ürün yelpazelerini dünyanın sürekli değişen yeni iş dinamiklerine ve müşteri beklentilerine göre adapte etmelidirler. GELECEKTE AYAKTA KALAN ŞİRKETLER BUGÜNÜN EN GÜÇLÜ OLANLARI DEĞİL, DEĞİŞİME TAM ZAMANINDA UYUM SAĞLAYABİLEN ÇEVİK ŞİRKETLER OLACAKTIR.

OYAK ve Erdemir Grubu’muzun üst düzey liderlerinin DEĞİŞİM ve İNOVASYON odaklı aşağıdaki çelik gibi sözlerini de bu vesile ile paylaşmak isterim.

ÇELİK GİBİ SÖZLER -1)
“DÜNYA DEĞİŞİYOR. DÜNYA GERİ DÖNÜLMEYECEK BİR ŞEKİLDE, BİR MÜDDET SONRA TANIYAMAYACAĞIMIZ ŞEKİLDE DEĞİŞİYOR. Dünya değişirken Türkiye’de “değişiyor, değişecek. BU ARADA BİZLERİNDE DEĞİŞMESİ, MESELELERE ALIŞTIĞIMIZIN DIŞINDA BİR ŞEKİLDE BAKMAMIZ MECBURİYETİ DOĞUYOR.” Dr. Coşkun ULUSOY - OYAK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü

ÇELİK GİBİ SÖZLER -2)
“Katma değeri yüksek, müşteri beklentilerini uluslararası kalite standartlarında besleyecek, YENİLİKÇİ VE BİLGİYE DAYALI DÖNÜŞÜMÜ EN ETKİN ŞEKİLDE KARŞILAMAYI HEDEFLEYEN GRUBUMUZ, ‘İNOVASYONU’ İŞ YAPIŞ KÜLTÜRÜNÜN ODAĞINA YERLEŞTİREN BİR YAPIYI İNŞA EDİYOR. GERÇEK ANLAMIYLA ARAŞTIRMACI VE GELİŞTİRMECİ BİR ANLAYIŞA ODAKLANIYOR.” Ali PANDIR - ERDEMİR GRUBU Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su

ÇELİK GİBİ SÖZLER -3)
“Ülkemizde büyük krizler yaşanmıyor, bugün Avrupa´ya gittiğiniz zaman şirketler kapanıyor. ERDEMİR, bu sıkıntıların içerisinde ayakta kalmak zorunda. YENİLİKLERE AÇIK OLMAK LAZIM, ÇAĞDAŞ, ULUSLARARASI, DÜNYA DEVLERİNİN UYGULADIĞI SİSTEMLER VAR, ONLARA DOĞRU YAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ.” Sedat ORHAN - ERDEMİR Genel Müdürü

50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMAYA HAZIRLANAN ŞİRKETİMİZE BİR ÖNERİM VAR…

Şirketimizin 50´nci işletme yıldönümüne özel olarak, ERDEMİR ailesinin bir parçası olan ESKİ ERDEMİRLİLERİNDE katılabileceği,

“THINKING OUT OF THE BOX - KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNÜN”
“ERDEMİR FİKİRLERİ ´İNOVASYONA´ DÖNÜŞTÜRÜYOR”
“ERDEMİR ‘İNOVASYONLA´ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”

temalarından oluşan bir yarışma düzenlenmesi.

YARIŞMA PROGRAMI:
Yarışmanın sonlandırılacağı ve dereye girenlerin ödüllerinin dağıtılacağı tarih, şirketimizin 50. kuruluş yıldönümün kutlanacağı ve ikinci 50’nci yılına adım atacağı tarih olan 15 Mayıs 2015’ dir.

Saygılarımla

“İNOVASYON; ALIŞILMIŞIN DIŞINA ÇIKMAKLA BAŞLAR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü


SIRADAKİ HABER