Kdz.Ereğli'de uluslar arası denizcilik sektörünün her türlü gemi ve yat inşa ihtiyacını üst düzeyde karşılama kapasitesine sahip Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi, ilçede yıllardır Göktepe Mahallesi, Tersaneler Caddesi’nde (Tersaneler bölgesi) hizmet veriyor. Karadeniz Bölgesi’nin ilk tersanelerinden biri olan yarım asıra aşkın tecrübesiyle, 2008-2009 Küresel Ekonomik Kriz ve salgın dönemlerinde ciddi sıkıntılar yaşamasına rağmen ayakta kalabilen tersane, onlarca kişiye de istihdam sağlıyor. Ustaoğlu Tersanesi Genel Koordinatörü Avni Biçer, yapımı tamamlanan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi koylarında, turistlerin hizmetinde olacak günlük tur teknesiyle ilgili bilgiler verdi.
"BÖYLE GEMİLER YAPMAYI ÖZLEMİŞTİK"
Toplam üç tur teknesinin inşa edildiğini söyleyen Biçer; “Son hazırlıklarını yaptığımız ‘Gökovalı Gümüş’ isimli gemi, turizm sektörüne yıllarını veren Marmarisli iş insanı, sevdiğimiz ağabeyimiz Sayın Mehmet Gümüş’e aittir. Teknemiz, 32 metre boyunda ve 250 yolcu kapasitesine sahip. Kruvazör cinsli gemi günlük gezi teknesidir. Marmaris Koylarında, hizmet verecek. Böyle gemiler yapmayı özlemiştik. 2021 yılı içerisinde göndereceğimiz ikinci teknemiz.10 gün sonra aynı yere bir tekne daha göndereceğiz. Budan önce korsan şekilli günlük turistlik tekneyi Marmaris’e göndermiştik. Şuan hizmet veriyor. 1 haftalık test ve içerisindeki çeşitli bağlantıların ardından, ‘Gökovalı Gümüş’ gemisini de Marmaris’e uğurlayacağız” bilgilerine yer verdi.
“TERSANEMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ”
Yıllardır günlük tur turizmiyle ilgilenen ‘Gökovalı Gümüş’ isimli teknenin sahibi iş adamı Mehmet Gümüş, geminin sezona yetiştirildiğini belirterek; “Günlük tur teknemizi limandaki test ve onayların ardından yaklaşık 1 hafta sonra Marmaris – Akyaka’daki yerimize ulaştırmak üzere yola çıkartacağız. Sezon yeni açıldı ve Ustaoğlu’nun profesyonel ustaları tarafından sezona yetiştirildi. Marmaris koylarında, yerli ve yabancı turistlere hizmet verip, sabahtan akşama kadar teknedeki eğlenceler eşliğinde koylarımızı gezdirerek, memleketimizin güzelliklerini tanıtacağız. Turistlerimizi değişik tur paketleri imkânları sunuyoruz. Çeşitli ikramlarda da bulunuyoruz. Teknemiz bir buçuk yılda tamamlandı. Aslında daha erken bitirilebilirdi. Çeşitli kriterlerden dolayı süreç biraz uzadı. Tersanemizden memnunuz. Bu tür işlerimizi buraya yaptıracağız. Tersane sahipleri, müdürümüz-koordinatörümüz çok ilgilendi. Ustalar elinden gelenin en güzelini yaptı” dedi.
Ustaoğlu Yat-Gemi Sanayi sahiplerinden Kâmil Ustaoğlu’da, yaşanan sıkıntılara rağmen ayakta kaldıklarını ve mümkün olduğunca fazla kişiyi istihdam etmeye çalıştıklarını kaydetti. Bu arada, yapımında yaklaşık 60 ustanın görev yaptığı Gökovalı Gümüş teknesinin yapım maliyetinin 1,5 milyon dolar ( yaklaşık 13 milyon Türk lirası) olduğu öğrenildi.