Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 14 Mart 2 Mayıs tarihleri arasında ilki düzenlenen Anne Üniversitesi ilk mezunlarını düzenlenen törenle verdi. Tahir Karaoğuz Konferans salonunda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Hakan Kutoğlu, dekanlar, anne ve anne adayları katıldı. 8 hafta süren eğitim sonunda 29 anne ve anne adayı mezuniyet belgelerini aldı.
Mezun olan anneler adına konuşma yapan Zuhal Karagöz, eğitimin düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Faydalı bir eğitim olduğunun altını çizen Karagöz, “Çocuklarımızın maddi ihtiyaçlarının temininden ziyade manevi değerlerimiz olan merhamet, şefkat, yardımlaşma ve saygı eksikliklerinin olduğunun farkındaydık. Burada birbirinden kıymetli hocalarımızdan aldığımız derslerin ışığında ihmal edilen milli ve manevi değerlerimizin canlanmasına vesile oldunuz. Kanaatimiz şudur ki Anne üniversitesi ve içinde alınan dersler bizlere çok önemli deneyimleri elde etmemize vesile olmuştur. Katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bülent Ecevit Üniversitesinin son yıllarda toplumsal ve kültürel alanda Zonguldak’a değer kattığını ifade eden Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Elif Hür, “Üniversitemiz son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla bilimsel faaliyetlerin yanı sıra toplumsal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla Zonguldak’a farklı bir değer katmıştır. Toplumun çekirdeği olan ailenin mimarı hiç kuşkusuz annelerdir. Üniversitemiz Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak annelerin gönül dünyalarına ufakta olsa bir katkı sunmak için Anne Üniversitesi programını başlattık. Bu yıl ilk olarak gerçekleştirilen projeye sonuçlarının değerleri açısından dar kapsamda gerçekleştirildi şeklinde konuştu.
Annelerin öneminden bahseden BEÜ Rektör Yardımcısı Hakan Kutoğlu, “Annenin yokluğunun ne demek olduğunu yakinen bilenlerdenim varken pek kıymeti bilinmiyor. Ama yokluğunu çok derinden hissediyoruz. Anne sevgisi çok bambaşka bir şey. Annelerimiz çocuklarını müthiş bir sevgiyle seviyorlar ancak iyi insanların yetiştirilmesi annelerin elinde sevginin ötesinde bilinçli bir annelik son derece önemli günümüz dünyasında en çok ihtiyacımız olan şey iyi insanların yetiştirilmesi bu anlamda en büyük yük annelerin üzerinde. Dünyada iyi olan ne varsa güzel olan ne varsa burada en büyük katkı koyanlar anneler diye düşünüyorum. Bu anlamda bu etkinliği düzenleyen ve katkı sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
8 HAFTALIK EĞİTİM ARDINDAN MEZUN OLDU
8 haftalık eğitim ardından mezun olan 1 çocuk annesi Zennur Gülay, eğitimin çok faydalı geçtiğini söyledi. Eğitim sürecinde yaptığı yanlışları fark ettiğini ifade eden Gülay, “Bütün programlara katılamama rağmen gerçekten faydalandığımı düşünüyorum. Özellikle bu teknolojinin kullanımı ve çocuklarda mahremiyet eğitimi anlamında hiç bilmediğimiz şeyler öğrendim. Hatta teknoloji anlamında çok şey bildiğim ve çocuğumu bu konuda doğru yönlendirdiğim halde. Aslında burada yaptığım yanlışları fark ettiğimi söyleyebilirim bu anlamda da çok önemli gelişmeler oldu. Çocuğum şuanda 5 yaşında bu dönem teknolojiden en fazla zarar alabileceği bir dönem bir geçiş noktası diyebilirim. Ben bunu bu eğitim sonrası öğrendim. Bu eğitimi bize vermeyi düşünen, akıl eden ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“ANNE OLMADAN BÖYLE BİR EĞİTİM ALMASI ÇOK GÜZEL”
“Anne Üniversitesinden mezun olan BEÜ İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi anne adayı Melike Çavdar ise şunları söyledi:
“Üniversite okurken böyle bir eğitim alabilmek gerçekten bir ayrıcalıklı bir durum. İlk burayı duyduğumda anne olmadan böyle bir eğitim alması çok güzel durum. Geldiğim için çok mutluyum çok güzel bir eğitim aldık ve mezun olduk emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 13:44