Ereğli ve Alaplı İlçelerinde sayıları küçümsenmeyecek kadar çok olan birçok işyeri, ya firmasını devir etti, yâda kapatmak zorunda kaldı. Uzmanlar bankalarında altın almaya başlamasıyla birlikte sektörün geleceğinin belli bir belirsizlik içersinde olduğuna işaret ederek, kalıcı ve radikal önlemler alınması gerektiğine yönelik düşüncelerini dile getirdiler.
Kdz. Ereğli ve Alaplı İlçelerinde son beş yılda yediden fazla kuyumcunun kepenk kapatması, sektörü derinden vurdu.
Tüm dünyada altın fiyatının rekor üstüne rekor kırmasına rağmen Ereğlili ve Alaplı&[#]8217;daki kuyumculuk sektörüne altında yaşanan bu artışların yaramaması kuyumcuları derin derin düşündürüyor.
Küresel kriz nedeniyle güvenli liman olarak ön plana çıkan altından aradığını bulamayan Ereğli ve Alaplı&[#]8217;da 10 civarındaki kuyumcu kepenk kapatarak başka sektöre yönelmek zorunda kaldı.
Yükselişini sürdüren ancak zaman zaman değer kaybeden altın fiyatlarında bir türlü istikrarın sağlanamamış olması, bölge kuyumculuk sektörünü derinden vurdu. Bölgede satışların düşüş göstermesi birçok kuyumcu esnafının kepenk kapatmasına neden oldu. Ereğli Yazıcıoğlu Kuyumculuk Sahiplerinden İrfan Yazıcıoğlu, sektörde faaliyet gösteren kuyumcu sayısında gerileme olduğunu açıkladı.
Kriz sürecinde birçok kuyumcu meslektaşının işini kaybettiğini belirten Yazcıoğlu, durumun vahametini anlatmak için, tabloya bakmanın yeterli olacağını savundu.
Bölgedeki tablodan en fazla etkilenen kesimin kuyumcular olduğunu işaret eden Yazıcıoğlu, tüm kuyumcuların özverili bir şekilde çalıştığını bildirdi.
Uzmanlar ise, Son yıllardaki altın satışındaki düşüşün kuyumcuları etkilediğini bununda kuyumcuların kepenk kapatmasına neden olduğuna işaret ettiler.