İşbaşı Eğitim Programı sayesinde gençlerin bir meslekte deneyim kazanarak iş hayatında daha kolay iş bulabilirken işverenlerin ise maddi yükümlülüğe girmeden kalifiye eleman ihtiyacını gideriyor. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında bu yıl yapılacak yeni başvurularda işverenle daha önce uygulanan programlarda alınan sonuçlar değerlendirilerek istihdama katkı sağlayan işverenlere öncelik tanınacağı bildirildi.
İşbaşı Eğitim Programı (İEP) ‘ndan faydalanmak için, işverenlerden 2 ile 10 arasında çalışanı bulunanlar 1, 11 ve üzerinde çalışanı olanlar ise fiili çalışan sigortalı sayısının 1/10’u kadar işbaşı eğitim programı katılımcısı talep edebilir. İşverenlere katılımcıların en az %50 sinin program sonunda istihdamının taahhüt edilmesi durumunda, fiili çalışan sigortalı sayısının en fazla %30 una kadar katılımcı talep edilebileceği öğrenildi.
İşbaşı Eğitim Programı için ‘talep sahibi işverenin 50 ve daha fazla çalışanı var ise, sözleşme imzalama aşamasında engelli kontenjan açığı bulunmaması gerektiği’ bildirildi.
Müdürlükten alınan bilgilere göre önemli maddelerden birisi de;
‘Program başlangıcındaki fiili sigortalı çalışan sayısının, programının bitimindeki fiili sigortalı çalışan sayısına eşit ya da fazla olması gerekmektedir. Aksi durumun tespiti halinde işveren 30 (otuz) gün içerisinde eksiğini tamamlamak zorundadır. Aksi halde idari yaptırım uygulanacağı bilinmelidir’ denildi.
Başvuru sahibi işverenin eşi ile 1. Derece (annesi, babası ve çocukları) ve 2. Derece (kardeşleri, torunları, büyükanne ve büyükbabası) akraba olan kişiler söz konusu işyerinde İşbaşı Eğitim Programına alınmayacağı öğrenildi.
İşveren-işveren vekili tarafından fiziksel olarak devam çizelgelerinin, katılımcıların devam durumlarına ilişkin kayıtların mücbir sebepler hariç en geç izleyen ayın 3. İş gününe kadar Kuruma iletilmesi gerektiği’ alınan bilgiler arasında…
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 13:20