Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Zonguldak, Bartın ve Karabükün orman köylerinde yaşayan 443 aileye çeşitli alanlarda 2016 yılında 7,5 milyon liralık kredi ve hibe desteği sağladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. OGM, bu projeler çerçevesinde Zonguldak, Karabük ve Bartında yaşayan orman köylülerini de unutmadı. 2016 yılında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü hizmet alanında yer alan bu illerde 228 aileye süt sığırcılığı, 16 aileye süt koyunculuğu, 21 aileye fenni arıcılık, 2 aileye manda yetiştiriciliği, 5 aileye güneş enerji sistemi, 171 aileye ise yaşadıkları evlerin dış cephe mantolaması hususunda kredi ve hibe desteği sağlandı. Toplam 448 aileye verilen bu desteklerin bedeli ise 7,5 milyon lirayı buldu.
Orköy destekleri ormancılığımızın veren eli, gülen yüzüdür
Orköy kredi ve hibe desteklerinin orman teşkilatının sosyal projelerinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Orköy destekleri ormancılığımızın veren eli, gülen yüzüdür. Orman köylerinde yaşayıp, kıt kanaat geçinen ailelere bu şekilde destek oluyoruz. Zonguldak, Bartın ve Karabükte sağlanan Orköy kredilerinin yüzde 18i hibe, kalanı da son derece uygun vadelerde vatandaşımızın kolaylıkla ödeyebileceği nitelikte kredilerden oluşuyor dedi.
Bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceğiz
Uygulanan bu projelerin sonuçlarını izleyerek değerlendirmeye aldıklarını da belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bu maksatla anketler yapıyor ve sonuçları değerlendiriyoruz. Bu anketlerden orman köylümüzün uygulamalardan memnun olduğunu gördük. 2017 yılı için orman köylümüzün talepleri doğrultusunda programlarımızı yapıyoruz. Uyguladığımız projelerle vatandaşlarımıza ek istihdam alanları da oluşturuyoruz. Bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceğiz değerlendirmesinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 10:33
Orman Bakanlığından Zonguldak, Karabük ve Bartındaki orman köylülerine dev destek
Orman Bakanlığından Zonguldak, Karabük ve Bartındaki orman köylülerine dev destek
![Orman Bakanlığından Zonguldak, Karabük ve Bartındaki orman köylülerine dev destek](https://www.gundem67.com/images/resize/100/656x400/haberler/24406_orman.jpg)
YORUM EKLE
1
Postanedeki ´tırnakçılık´ saniye saniye...
2
İnek hırsızları yakalandı
3
Beraat etti
4
Özel güvenlik görevlilerinden emniyet ve jandarmaya...
5
Suçlamaları reddetti
6
Sendikal haklara saygı duymasını istedi
7
FETÖnün gençlik yapılanmasına operasyon
8
Uzun ve Zincirsiz araçların Zonguldak istikametine...
9
BEÜden Diabete Bağlı İyileşmeyen Yaralara Kök...
10
Zonguldak-Ereğli yolunda TIRların geçişine izin...
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
![İMSAK](https://www.gundem67.com/_themes/hs-retina/images/imsak.png)
İMSAK
![GÜNEŞ](https://www.gundem67.com/_themes/hs-retina/images/gunes.png)
GÜNEŞ
![ÖĞLE](https://www.gundem67.com/_themes/hs-retina/images/ogle.png)
ÖĞLE
![İKİNDİ](https://www.gundem67.com/_themes/hs-retina/images/ikindi.png)
İKİNDİ
![AKŞAM](https://www.gundem67.com/_themes/hs-retina/images/aksam.png)
AKŞAM
![YATSI](https://www.gundem67.com/_themes/hs-retina/images/yatsi.png)
YATSI
SIRADAKİ HABER