Ereğli'de AGO kuruldu...

Ereğli'de AGO kuruldu...

Ereğli'de AGO kuruldu...

Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki Adliye Sarayı bünyesine kısa adı AGO olan 3 adet Adli Görüşme Odası kurulduğu bildirildi. Hizmete ay sonunda başlayacak AGO ile mağdurların korunarak adalete erişimlerinin güçlendirilmesinin sağlanacağı belirtildi.
Alınan bilgiye göre, yeni uygulama ile suç mağduru çocuklar ve adına ‘kırılgan gurup’ denilen içinde kadın, yaşlı, engelli, sığınmacıların olduğu kişilerin ifadeleri bu odaları kullanarak alınmaya başlanacak. Böylelikle suç mağduru çocuklar ve kırılgan gurup mağdurlarının adli süreçte faillere yüz yüze gelmesi engellenecek. İkinci mağduriyetlere mahal vermeden, stresten uzak ve kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortamda hakim ya da Cumhuriyet Savcısı’nın karşısında bulunmadığı bir alanda, pedagog, psikolog veya sosyal çalışmacı gibi uzmanlar tarafından kaygı düzeyleri düşürüldükten sonra ifadelerini alınması sağlanacak.

HİZMETE NE ZAMAN GİRECEK?
2017 yılı ve devamında, Türkiye genelinde çeşitli Adalet Saraylarında AGO kurulması çalışmaları kapsamında, Adalet Bakanlığı’nın desteği ile Karadeniz Ereğli Adliye Sarayı’nda oluşturulan AGO’ların 30 Mart’tan itibaren kullanılacağı kaydedildi.
Öte yandan, ‘adliye odası resmi görüntüsü’ dışına çıkılarak tefrişatının renkli materyallerden seçilmesi ile oluşturulan 3 adet odanın adeta bir ev ortamını andırdığı görüldü.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER