2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi, Karadeniz Ereğli'de de LÖSEV Zonguldak İl Temsilciliği'nce etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe LÖSEV İl Temsilcisi Tarkan Atik, LÖSEV yöneticileri, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı.
Katılımcılar, anıt alanına "Maskeme Değil, Gözlerime Bak", "Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin", "Lösemi Değil, İyilik Bulaşıcıdır", "Kanser Kaderimiz Olmayacak" ve LÖSEV pankartlarını taşıyarak geldi. Etkinlikte LÖSEV yöneticileri ve gönüllüleri de lösemili çocuklar gibi maske taktı. Etkinliği görüntüleyen gazeteciler de maske takarak etkinliğe destek verdi.
Etkinlikte lösemili çocuklar ve Derneğin Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Atik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
ATİK: "TEK YÜREK OLUYORUZ"
LÖSEV İl Temsilcisi Tarkan Atik, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla tüm ülkede gönüllüler, hasta yakınları ve hastalarla birlikte güzel etkinlikler gerçekleştirildiğini söyledi.
Bu seneki sloganlarının "Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım" olduğunu ifade eden Atik şunları söyledi:
"LÖSEV Ailesi olarak biz Zonguldak ilinde bütün faaliyetlerimizi son derece hızlı bir şekilde ilerletiyoruz. Tüm lösemili çocukların ailelerine elimizden geldiğince, hatta daha fazlasında yardımcı oluyoruz. Bütün sıkıntılarında yanlarında oluyoruz. Onlarla tek yürek oluyoruz. Yirmi seneden beri LÖSEV, Türkiye'nin en büyük vakıflarından bir tanesi. Vizyonu ve misyonunu bütün hasta yakınlarına, hastalara, tedavi sürecinde herhangi bir maddi manevi beklenti içine girmeden hizmet etmektir."
SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI…
LÖSEV ile gurur duyduklarını ifade eden Atik şunları kaydetti:
"LÖSANTE Hastanemizle de gurur duyuyoruz. İnanılmaz güzel bir hastanemiz var Ankara'da . Ancak şöyle bir sorunumuz var. 400 yataklı hastanenin sadece 75 yatağına iz in veriliyor. . Geri kalan 325 yatağımız boş. Buradan Sağlık Bakanlığı'na sesleniyoruz. Lütfen bizim 325 yatağımıza da tam ruhsat istiyoruz. Bu çocuklara daha fazla dokunmak, bu ailelere daha fazla dokunmak, onları güzel yarınlara hazırlamak istiyoruz. Onun için sağlık bakanlığımızdan tek isteğimiz, 325 yatağımıza da izin vererek hastanemizi tam donanımlı şekilde çalıştırmamızı sağlasınlar. Son derece güzel bir hastane yaptık. Bu hastanede inanılmaz güzel makinalarımız var. Ruhsatımız olmadığı için bu makineleri çalıştıramıyoruz. En kısa sürede ruhsatımızın verilmesini istiyoruz."
Lösev İl Temsilciliği olarak gönüllüler ve ailelerle birlikte Lösemili Çocuklar Haftası'nda güzel etkinlikler hazırladıklarını ifade eden Atik, "Düzce'ye kadar uzanan bir ağımız var. Belirlediğimiz okullarda stantlarımız açıldı. Haftamızı en güzel şekilde, mutluluk içinde kutlayacağız. Zonguldak LÖSEV ailesi olarak bize destek veren herkese, hastalarımız, hasta yakınlarımız ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Çelenk töreninin ardından, etkinliğe katılanlar, kendilerine dağıtılan maskeleri takarak farkındaliık eylemine katkı verdi.
DİLEK AĞACI'NA DİLEKLERİNİ ASTILAR
Lösemili Çocuklar, LÖSEV Yöneticileri, aileler ve gönüllüler, daha sonra Ofis Yolu üzerinde bulunan LÖSEV dernek evine geçerek etkinliklerini burada sürdürdüler. Lösemili çocuklar, LÖSEV Temsilciliği tarafından hazırlanan Dilek Ağacı'na, dileklerini, umutlarını, hayallerini yazdıkları mektupları astı.
Ardından Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla hazırlanan pasta kesildi. Etkinliğe katılanlara ikramlarda bulunuldu.
GEÇMİŞTEN BUGÜNE LÖSEV…
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1998 yılında kuruldu. O dönemde Lösemili çocuklar tedavi amacıyla SSK Ankara Çocuk Hastanesine yatırılmaktaydı. . Hastane yönetiminden çocukların odaları için küçük bir televizyon talebine alınan olumsuz yanıt sonrasında o hastanede çalışan doktorlar, hemşireler ve personel, aralarında para toplayarak küçük bir televizyon aldı. İlk zamanlarda çocukların yol parasını ya da okul ihtiyacını karşılamak büyük sorun oluyordu. Zamanla projeler geliştirildi, hedefler büyütüldü. Çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar gerçekleştirildi.
2000 yılında Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE, 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu, 2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerin tedavi esnasında uzun veya kısa dönem konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü hayata geçirildi. LÖSEV, bu süre zarfında sadece lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye'yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdi, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdü.
2015 yılında ise "insanlık ölmesin, insanlar da ölmesin" diyerek Avrupa'nın ilk, ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidispliner hastanesi LÖSANTE ülkemize kazandırıldı.
LÖSEV, bugün yüzlerce çalışanı, on binlerce hasta ve aileleri, milyonlarca gönüllümüz ile kocaman bir aile olarak lösemi ve kanserle mücadelesini sürdürüyor.
Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 20:13