Muharrem İnce, 'Unutamadım' kitabını tanıttı

YAZAR GÜL GÜLERYÜZ “UNUTMADIM” KİTABINI TANITTI

Muharrem İnce, 'Unutamadım' kitabını tanıttı

Emekli Fransızca öğretmeni ve yazar Gül Güleryüz’ün  “Unutmadım” isimli kitabı için Gazi Alemdar Gemisi’nde tanıtım ve imza günü düzenlendi. Tanıtıma Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık da katıldı.

Kültürel faaliyetleri desteklemeyi sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla Emekli Fransızca öğretmeni ve yazar Gül Güleryüz’ün “Unutmadım” isimli kitabı için Gazi Alemdar Gemisi’nde tanıtım ve imza günü düzenlendi.

Kitap tanıtımı ve imza gününe yazarın öğretmen arkadaşı olan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık ile çok sayıda okur katıldı.

2’nci kitabıyla okurların karşısında olmaktan mutlu olduğunu söyleyen yazar Gül Güleryüz “Unutmadım öncelikle bir aşk öyküsü. Dokusu aşk ama türlü türlü nakış var bu kumaşın üstünde. Yakın çevremiz var, Ereğli var, mitoloji var, dostluk, aile, acı, sevinç var. Resim, şiir, müzik var” dedi.

İNCE: OKUMALI VE YAZMALIYIZ

Yazar Gül Güleryüz ile 35 yıla yakın bir dostluğu bulunduğunu söyleyen ve Ereğli’de bulunmaktan mutlu olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Cumhuriyetin en büyük uğraşısı, cehalet, yoksulluk, ayrımcılık ve keyfiyetdir. Bunlarla mücadele etmek için okumalıyız ve yazmalıyız” dedi.

İnce şunları söyledi:

“Anadolu’nun ortasındaki köylü devletten modern bir cumhuriyete, fabrikaları olan, kadın erkek eşitliği olan, kadının insan yerine konulduğu, köy enstitülerinde çocukların keman çalmasını öğrendiği bir cumhuriyet... Bir öğretmenin çocuğunun keman çalması değil, Anadolu’daki kasabadan aldığın bir çocuğa keman çalmasını öğretmek... Şeker fabrikaları... O şeker fabrikaları çayı içerken yanında tatlı olsun diye kurulmadı. Bebelerimiz ölüyordu, o bebelerimize enerji lazımdı, şekerli su lazımdı. Kuruluş amacı bebelerin ölmemesi içindi. Cehalet konusunda bir gazeteci arkadaşımızın yazdığı ‘Şehvetiye tarikatı’ diye bir kitap var. Bu çağda bu cehalet. Yoksulluk devam ediyor ama işin kötüsü keyfiyet. Yasaların değil, kuralların değil keyfiliğin hüküm sürdüğü bir  yapı. Ayrımcılık; kişilerin, ailelerin, zümrelerin, sınıfların ayrımcılığı son hızıyla devam ediyor son yıllarda. İşte bütün bunlardan kurtulmak için yapmamız gereken bir iş var. Okuyacağız. Biz Gül öğretmenimizle, 35 yıldır öğretmenliğe ilk başladığımız yıldan itibaren çocuklarımızı beraber büyüttük. Şimdi torun sahibi olduk. Her 5 yılda bir ben bir peçeteye yazarım. Önümüzdeki 5 sene şunu yapacağım diye. Bütün peçetelere yazdıklarım tuttu son seçimi kaybettim o tutmadı. Şimdi Gül peçeteye yazacak önümüzdeki 5 yıl Romanı nasıl olacak bakacağız. Kendisini kutluyorum. Ereğli’de bulunmaktan ayrıca mutluyum.”

POSBIYIK: KÜLTÜREL FAALİYETLERİ GELİŞTİRECEĞİZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, kentte kültürel faaliyetleri genişletmeye devam edeceklerini söyledi.

Yazar Gül Güleryüz’ü tebrik eden Posbıyık, şu şekilde konuştu:

“Yerel yönetici için en büyük keyif o bölgede sanatçıların, sporcuların, kültür ve sanat işleriyle uğraşan insanların yoğunluğunun artması. Ne kadar zengin olursanız olun, ülke, ilçe istediği kadar zengin olsun eğer o kentte sportif ve kültürel değerlere önem verilmiyorsa sıkıntı oradadır. Para biter ancak bu tür kültürel değerler bir şehri,  ülkeyi ayakta tutar. Ereğli’de belediye başkanı olmaktan mutluluk duyuyorum çünkü bölgede gerçekten çok değerli sanatçılarımız var. Değerli sporcu ve yazarlarımız var. Sürekli resim sergileri açılır, 7-8 tane atölye var, tiyatro var. Ereğli’de bu sosyal faaliyetleri geliştirmeye çalışıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan biz de etkilendiğimiz için belki yeterince destek olamadığımız anlar oluyor ancak biz desteklerimizi her zaman sürdüreceğiz. Gül hanım başarılı bir eğitim döneminin ardından yine boş durmuyor. Yazıyor ve topluma yararlı oluyor. Emekli olmak demek benim anlayışıma göre kenara çekilmek, beklemek değil. Ben de emekliyim ama çalışıyorum halen daha. Bu toplum için çalışmamız lazım. Muharrem bey köy enstitülerinden bahsetti. Bizim yaşdaşlarımız  o değerleri hep yedi, bitirdi. Yeniden bir hamleye geçmemiz lazım. Ülke elden gidiyor. Dedikoduyu, çekememezliği, kıskançlığı bir tarafa atmak lazım. Ülkenin en büyük dertlerinden biri de budur. Toplum yararına olan işleri yüreklice söylemek lazım. Sizden sonra gelecek çocuklarımız ve torunlarımız için ülkesini seven, parti ayrımı olmadan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, devrimciyim diyen her insan topyekun harekete geçmemiz lazım. Gül hanımı romanı için kutluyorum”

Okurlar, “Unutmadım” adlı romana yoğun ilgi gösterdiler.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER