TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı tarafından her yıl üniversite öğrencilerine yönelik farklı kategorilerde düzenlenen Üniversite Proje Yarışmaları’nda, Düzce Üniversitesi öğrencileri ikincilik ve üçüncülük derecesi elde ederek büyük başarı kazandı.
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri, “2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması”, “2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması” ve “2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Projeleri Yarışmalarına”, İstanbul bölgesinden katıldı.
İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada; Düzce Üniversitesi mezun öğrencilerinden Fatih Demir ve Malik Nanto, “Fotovoltaik Panel Temizleme Cihazı” başlıklı projeleri ile 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması Ürün Geliştirme kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu.
Danışmanlığını yaptığı ve ödül kazandıkları projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emin Yıldırız, “Üniversitemizi, başvurusu değerlendirilerek sergiye davet edilen 50 proje içinden 3 proje ile temsil ettik. Marmara bölgesindeki pek çok devlet üniversitesini ve özel üniversiteyi geride bırakarak da 2.’lik ödülü kazandık. Öğrencilerimizi, bitirme projelerinde; mesleğe atılırken çalışmak istedikleri sektöre ve gözlemledikleri eksikliklere göre özel sektörün problemlerine çözüm aramaya teşvik ediyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel somut çıktılarından biri olan bu projede; güneş panellerinde verim kaybına neden olan PV panellerin kirlenmesine karşılık, kirliliğin belirlenmesi ve otonom şekilde panellerin deonize su ve fırçalı sistem kullanarak temizlenmesi sağlanmıştır. Ülkemizde PV panellerin temizlenmesi ile üretime ve panel ömrüne büyük katkı sağlayacak bu fikirlerinden ve özverili çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarıyla bizi gururlandırmaya devam etmelerini diliyorum. Özel sektör temsilcilerimiz, fikri olan öğrencilerimizi dinleyip onlara koşulsuz destek olduklarında, genç beyinler ve mühendisler değer üretebiliyorlar. Projemize destek olan sanayi ortaklarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması - Tekno Girişimcilik kategorisinde ise; “Modüler Durum Bildiren Sigorta Devresi” başlıklı proje ile Düzce Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Ömer Ecir üçüncülük ödülü kazandı.
2209/A Destek Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen “Modüler Durum Bildiren Sigorta Devresi” başlıklı projenin danışmanlığını yapan Düzce Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Öztürk ise yaptığı açıklamada “Modüler Durum Bildiren Sigorta Devresi, bir evde sigorta attığında, ev sahibinin cep telefonuna mesaj atarak sigortanın attığını haber veren bir devredir. Tatil ve benzeri nedenlerle uzun süre evde bulunulmadığı zamanlarda; herhangi bir neden ile sigortanın atması sonucu buzdolabı veya derin dondurucularda bulunan yiyeceklerin erimesi, bozulması söz konusudur. Böyle bir durumda oluşan kalıcı kötü kokular ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır. Tasarlanan proje, sık yaşanan bu tür maddi ve manevi zararların önlenmesine yönelik olarak düşünülmüştür.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 14:44