Rekabet edebilir bir fakülte olmak istiyoruz...

Tarımsal sorunların çözümüne öncülük ediyor

Rekabet edebilir bir fakülte olmak istiyoruz...

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, tarımın ekonomide vazgeçilmez bir sektör olduğunu söyledi.
Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Fakültenin faaliyetleri, hayata geçirmek istediği projeleri, bölge tarımına katkıları ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasına önem verdiklerini dile getiren Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, doğal dengenin korunarak geliştirilmesine yönelik bilim ve teknolojiler üreten ve uygulayan, eğitim, araştırma ve yayım çalışmalarının çok disiplinli olarak yürütülmesine öncülük eden, bilgi ile uygulamayı bütünleştirebilecek mühendisler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Öztemiz, öğrencilere meslekleri ile ilgili sorun tanımlama ve çözüm bulma becerilerini kazandırma, ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir fakülte olma hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Uluslararası alanda rekabet edebilir bir fakülte olmak istiyoruz
Yeni ve gelişmekte olan Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak uygulayacakları yönetim modeli ile uluslararası alanda rekabet edebilir bir fakülte olmak istediklerinin altını çizen Öztemiz, toplumsal ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında disiplinler arası proje işbirlikleriyle öncü bir kurum olma yolunda ilerleyeceklerine işaret etti. Eğitim-öğretim ve bilimsel gelişme alanlarında, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan, çağdaş, yenilikçi, girişimci, güvenilir ve saygın bir Fakülte olmak için gerekli çalışmaları hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.
Fakülte bünyesinde; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Tarla Bitkileri ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümlerinin yer aldığını ve Bitki Koruma Bölümünde aktif olarak lisans eğitiminin devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında, 2 Profesör, 2 Doçent, 13 Yardımcı Doçent ve 2 Araştırma Görevlisi olmak üzere 19 öğretim elemanı, 74 öğrenci ve 6 idari personelle akademik faaliyetleri sürdürdüklerini ifade etti.

Fakültemiz bünyesinde mesleki uygulamalar gerçekleştiriyoruz
Öğrencilerinin mesleki gelişimlerine önem verdiklerini dile getiren Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı, öğrencilere öğrendikleri teorik bilgileri uygulama ve zayıf yönlerini geliştirme fırsatı verdiklerine dikkat çekti. Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin toplumun beklentilerine cevap verecek düzeyde olması konusunda hassas oldukları değerlendirmesinde bulunan Öztemiz, bilgi ile uygulamayı bütünleştirerek, sorun tanımlama ve çözüm bulma becerilerinin kazandırılması amacıyla Fakülte bünyesinde mesleki uygulamalar gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı.
Fakülte olarak tarım-sanayi işbirliklerinin başlatılması ve sürdürülebilirliğin sağlanmasını hayata geçirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Öztemiz, böylelikle, staj ve iş bulma olanaklarının temini ile tarımsal istihdamın sağlanmasına da katkı sağlamayı hedefledikleri vurgusunda bulundu.

Tarımsal sorunların çözümü için birçok girişim hayata geçirildi
Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin tarımsal sorunların çözümüne yönelik girişimlere öncülük ettiğinin altını çizen Öztemiz, Örneğin, Düzce Üniversitesi Koordinatörlüğünde fındık bahçelerinin en büyük düşmanı olan Amerikan Beyaz kelebeği zararlısına karşı mücadele programı başlatılmıştır. Yine Fakültemiz tarafından fındıkta külleme hastalığı ile ilgili eğitim verilmiş, tarımla ilgili çeşitli konularda çalıştay, panel, konferans ve toplantılar düzenlenmiştir şeklinde konuştu.
Fakültenin İstanbul ve Ankara arasındaki konumu nedeniyle avantajlı noktada yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Yetiştireceğimiz nitelikli Ziraat Mühendisleri ve yapacağımız bilimsel araştırmalarla, gerek Düzce yöresinin gerekse bu iki büyük şehrin tarımsal ürünlerinin gelişimine, artırılmasına ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz ifadelerini kullandı.

Tarım Ekonomide Vazgeçilmez Bir Sektör
Tarımı, sanayiye hammadde sağlaması nedeniyle ekonomimizde önemli katma değere sahip vazgeçilmez bir sektör olarak nitelendiren Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, gelişen bilgi ve teknolojinin tarımsal faaliyetlere entegre edilmesi, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri kurularak bölge tarımının sorunlarına çözüm bulunması ile tarım sektörünün gelişmesine fırsat ve destek verilmesi gerektiğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER