Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işıktan aldı.
Toplam varlıkları bakımından Türkiyenin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan Erdemir Grubu, bir ilke daha imza attı ve Türkiyenin ilk çelik Ar-Ge Merkezini sektöre kazandırdı.
3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 10 Aralıkta Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlendi ve Erdemir Ar-Ge Merkezi Belgesini, Erdemir Grubu Teknoloji Koordinatörü Uğur Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işıktan aldı.
Erdemir Grubunun ana şirketi Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında kurulan Ar-Ge Merkezi, yüksek teknolojili ve katma değerli ürünlere ve bilgiye dayalı bir gelişim modelinin yaygınlaştırılmasına hizmet edecek.Dünya klasında şirket olma vizyonu doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncelik veren Erdemir Grubu, Türkiyenin çelik sektöründeki Bakanlık onaylı bu ilk Ar-Ge Merkezinin uzun vadede ileri çelik araştırmaları merkezi olmasını hedefliyor.
Bugüne kadar 7 Ar-Ge projesinde uluslararası kuruluşlarla,10 Ar-Ge projesinde de kamu kuruluşları ile işbirliği yapan Erdemir Grubu, 7 TEYDEP Projesini başarı ile tamamladı. Erdemir Ar-Ge Merkezi halen ikisi TEYDEP projesi olmak üzere yirminin üzerinde Ar-Ge projesi yürütüyor.
Türk sanayisinin ana tedarikçilerinden olan Erdemir Grubu, Ar-Ge Merkezinde çelik kullanıcısı sektörlerin artan ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yenilikçi çözümler sunarken, yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretecek ve hammadde maliyetlerini düşürecek.
2015 yılında devreye alınması hedeflenenSimülasyon Merkezi kapsamında; Hammadde Ar-Ge Simülasyon ve Ürün Geliştirme Ar-Ge Simülasyon olmak üzere 2 kapsamlı laboratuvar kurulması planlanıyor. Türkiyede ilk ve Avrupada az sayıda üreticinin sahip olduğu çelik simülasyon merkezi ile
araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüterek inovatif ürünler geliştirme konusunda dinamik bir yapıya kavuşmayı hedefleyen Erdemir Grubu, kapasite kullanım oranını değiştirmeden katma değeri yüksek ürünler üretmeye odaklanacak.
Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden World Steel Dynamicsin Dünyanın En İyi Çelik Üreticileri listesine Türkiyeden girmeyi başaran tek çelik üreticisi olan ve 2014 Haziran sıralamasında 10. sırada yer alan Erdemir Grubu, Ar-Ge alanında attığı adımlarla küresel düzeyde zorlu bir rekabetin hüküm sürdüğü çelik sektöründe fark yaratacak. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye´nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2013 yılı raporunda Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ile 8., İskenderun Demir Çelik Fabrikaları ile 9. sırada yer alan Erdemir Grubu, açtığı Ar-Ge merkeziyle inovasyon altyapısını güçlendirerek Türk çelik sektörünün uluslararası alandaki gücüne de katkı sağlayacak.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 07:56
DÜNYA ÇELİK SEKTÖRÜNE YÖN VEREN KÜRESEL ÇELİK ŞİRKETLERİNİN YILLAR ÖNCESİNDEN KURMUŞ OLDUKLARI AR-GE MERKEZLERİNİN, ERDEMİR GRUBUMUZDA DA KURULMUŞ OLMASINDAN DOLAYI DUYMUŞ OLDUĞUM MUTLULUĞU DEĞERLİ ERDEMİR GURUBU ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞIR, AR-GE MERKEZİMİZİN KURULMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDER, AR-GE MERKEZİMİZİN GRUBUMUZA VE SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM.
AR-GE ÇOK ÖNEMLİDİR, ANCAK ŞİRKETLERİN SÜREKLİ OLARAK EL DEĞİŞTİRDİĞİ VEYA FAALİYETLERİNE SON VERMEK ZORUNDA KALDIĞI GÜNÜMÜZÜN ACIMASIZ REKABET ORTAMINDA KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE REKABET İÇİN TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR.
ŞİRKETLERİN YEREL VE KÜRESEL PAZARLARDAKİ REKABETÇİ YAPISINI KORUYABİLMESİ VE BÜYÜTEBİLMESİ İÇİN AR-GE VE İNOVASYON ÇOK ÖNEMLİDİR, ANCAK BUNLAR TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİLDİR. BİR ŞİRKETİN KÂRINI ARTIRMASI, BÜYÜMESİ, REKABETÇİ YAPISINI KORUYARAK VE GÜÇLENDİREREK PAZARLARDAN DAHA FAZLA PAY ALMASINI ETKİLEYEN PEK ÇOK FAKTÖR BULUNMAKTADIR.
BU FAKTÖRLER;
ŞİRKETLERİN FİNANSMAN YAPISINDAN, PAZARLAMA YAPISINA VE STRATEJİLERİNE,
GÜNÜMÜZDEKİ MÜŞTERİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLME YETENEĞİNDEN, GELECEKTEKİ MÜŞTERİ İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİNİ TAHMİN EDEBİLME KABİLİYETİNE,
DÜNYANIN GÜNBE GÜN DEĞİŞEN YENİ İŞ DİNAMİKLERİNE VE İŞ SÜREÇLERİNE UYUM SAĞLAMAKTAN, BU DEĞİŞİMLERE NE KADAR SÜREDE UYUM SAĞLAYABİLDİĞİNE,
YÖNETİM KALİTESİNDEN, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞINA,
KURUMSAL VİZYONDAN, KURUMSAL KÜLTÜRE,
ÇALIŞAN VERİMLİLİĞİNDEN, FARKLI VE KUTUNUN DIŞINDA DÜŞÜNLERİ ( Thinking Outside of the Box ) DESTEKLEYEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞINA,
KADAR BİRÇOK FAKTÖRÜ İÇERMEKTEDİR. DOLAYISI İLE BÜTÜN BUNLAR ŞİRKETLERİN REKABET GÜCÜNÜ DE DOĞRUDAN ETKİLEMEKTEDİR
ACIMASIZ YEREL VE KÜRESEL PAZARLARDAKİ REKABETÇİ GÜCÜMÜZÜ KORUYABİLMEK VE ARTIRABİLMEK İÇİN, İKİNCİ ELLİ YILIMIZDA KURUMSAL OLARAK CİDDİ BİR AR-GE & İNOVASYON ODAKLI STRATEJİK BİR DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VARDIR.
ERDEMİR GRUBUMUZA BİR ÖNERİM VAR:
ŞİRKETİMİZİN 50´NCİ İŞLETME YILDÖNÜMÜNE ÖZEL OLARAK, ERDEMİR AİLESİNİN BİR PARÇASI OLAN ESKİ ERDEMİRLİLERİNDE KATILABİLECEĞİ [ct]ERDEMİR FİKİRLERİ İNOVASYONA DÖNÜŞTÜRÜYOR[ct] TEMALI BİR YARIŞMA DÜZENLENMESİ.
SÖZÜN ÖZÜ:
21. Yüzyıl çok sayıda işletme yöneticisinin ÇALIŞANLARIYLA BİRLİKTE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞACAĞI yeni bir yüzyıl olacaktır. Peter DRUCKER
SAYGILARIMLA
[ct]ERDEMİR İNOVASYONLA GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR[ct]
https://twitter.com/unalsavas60
Ünal SAVAŞ Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
Kalite formalite değildir.[ct], [ct]Quality is not a formality.