MADEN OCAKLARI SAHİPLERİNİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRDÜ!

MADEN OCAKLARI SAHİPLERİNİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRDÜ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dün açıkladığı asgari ücretin ardından Rödövans Bedelleri ve Soma faciasından sonra ciddi sıkıntılar yaşayan Özel Maden Ocakları Sahiplerini kara kara düşündürdü.

Soma faciasının ardından önemli yaptırımlar ve işçilere çift maaş ön gören yasanın ardından Zonguldak’ta bir çok Rödövaslı Saha üretimden çekilmişti. Dün açıklanan asgari ücretle birlikte artan maliyetler karşısında saha sahipleri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası önderdiğilinde toplanarak sorunlarını masaya yatırma kararı aldı.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zonguldak Milletvekillerinin de olacağı bir toplantı ile sorunları ele alacaklarını söyledi.

Zonguldak maden sahalarını ilgilendiren toplantı 20 Aralık tarihinde TSO’da gerçekleştirilecek.

Başkan Demir yaptığı açıklamada;

Yeni asgari ücret çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun.

Açıklanan %50,54 lük artış ile asgari ücret 4.250 TL olmuştur. Bu rakam beklentilere cevap vermiştir. Taleplerimiz arasında yer alan tüm çalışanların ücretlerinden asgari ücrete tekabül eden kısmının gelir ve damga vergisinden muaf tutulması olumlu olmuştur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ifade ettiği gibi Ülkemizin üretim gücünün korunması için ilave tedbirlere ihtiyaç vardır. Bu tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Bunların yanında İlimizde hakim sektör madencilik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz olan rödevanslı saha işletmelerimizdeki çalışanlar için uygulanacak ücret, asgari ücretin iki katı şeklinde belirlenmiştir.

Bu durumun istihdam kaybına neden olabileceği endişesini taşıyoruz. Bu hususta görüş alışverişinde bulunmak ve çözüm önerileri oluşturmak üzere Milletvekillerimizin ve Rödevanslı Saha İşletmecilerimizin katılımları ile 20.12.2021 tarihinde bir toplantı tertip ettik. Toplantı sonrasında oluşturacağımız önerileri ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER