Kereste üretimine kadın eli değdi

Karabük’ün Yenice ilçesinde kereste atölyesinde çalışan kadın işçiler zorlu çalışma koşullarına rağmen işin üstesinden gelmeyi başarıyor.Yenice ilçesinde erkek işi olarak bilinen kereste işinde çalışan 6 kadın işçi kereste üretiminde...

Kereste üretimine kadın eli değdi

Karabük’ün Yenice ilçesinde kereste atölyesinde çalışan kadın işçiler zorlu çalışma koşullarına rağmen işin üstesinden gelmeyi başarıyor.

Yenice ilçesinde erkek işi olarak bilinen kereste işinde çalışan 6 kadın işçi kereste üretiminde çalışarak aile geçimine katkıda bulunuyorlar. Yaptıkları işe rağmen zorluk çekmeyen ve çalışmalarından gayet memnun olan kadınların ürettikleri keresteler İstanbul, Ankara ve Adana gibi şehirlere ihraç ediliyor.

“Buraya geldiğim zaman kendimi dinamik hissediyorum”

Kereste atölyesinde çalışan 2 çocuk annesi Songül Beşevli yaptıkları işin zor olmadığını ve severek yaptıklarını belirterek, “Burada jenga için gerekli şeyleri kesiyoruz. 2.5 yıldır bu işi yapıyorum eve destek olmak için. Kendimi evde sürekli rahatsız hissediyordum ama buraya geldiğim zaman kendimi dinamik hissetmeye başladım. İyi hissediyorum tempolu bir iş olduğu için güzel oldu. Bu meslek sadece erkek işi değil bayanların da yapabileceği bir iş. Hem zorluğu da yok alıştıktan sonra çok kolay bir şey geldi bize. Severek yapıyoruz işimizi. Bütün bayanlara da tavsiye ediyoruz böyle bir yerde çalışmaları için” dedi.

“Kadın işçilerimizin sayısı çoğalacak”

Kereste atölyesi sahibi Mustafa Karagül kereste üzerinde merakı olduğunu ve bunun için 5-6 yıl önce Yenice Kereste adında ortak şirket kurduklarını ifade ederek, “6-7 yıldır bu işi yapıyorum. Üretimimi genelde iç piyasaya Ankara, İstanbul ve Adana’ya satıyorum. Çalışanlarımızdan 6 tane kadın var, çalışmalarına devam ediyorlar. Sandalye fabrikası açabilirsek kadın işçilerimizin sayısı çoğalacak. Her şey birden olmuyor. Ekonomik durumu biliyorsunuz. Şuanda her şey düzeldikçe işimizi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2018, 18:03
YORUM EKLE