Dr. Nevzat Çimenoğlu, Anavatan Partisinden Belediye Başkanı seçilmiş, Faruk Çaturoğluda Refah Partisinden Belediye meclisine giren tek isim olmuştu.
Yalnız kulvarları farklı, biri meclise, diğeri ise belediye başkanı olarak görev yapma hakkı kazanmıştı.
O dönemde Alaplıda çok fazla tanınmayan bu iki isim ilçe için yeni yüzler olarak kamuoyunun karşısına çıktı.
Alaplının tam olarak tanımadığı, çok fazla bilgi sahibi olmadığı bu iki siyasetçi ile 28 Mart 1994 yılında ne yapacağı konusunda tedirgin bir sabaha uyandı.
Belediye meclis toplantılarında sık sık karşı karşıya gelen ikili için süreç devam ediyor, ikili siyasi basamakları tırmanıyor, isimleri hafızalarda ciddi yer ediyordu.
Çaturoğlu belediye meclisinde Çimenoğlu ve meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Bu belediyenin sorunlarını 6 ayda çözerim. Buradaki imkan Taksimde yok diyerek büyük bir çıkış yakalamış 18 Nisan 1999 seçimlerine göz kırpmaya başlamıştı.
Çimenoğlu ise mensubu olduğu Anavatanın İlçe teşkilatı ile ters düşüyor, iyiden iyiye bu isimlerden uzaklaşıyordu.
Çimenoğlu görev yaptığı 5 yılı sorunsuz atlattığını düşünse de 1999 seçimlerinde aday gösterilemeyerek siyasi yaşamını kesintiye uğrattı.
Anavatan Çimenoğlunu o seçimlerde aday göstermemiş, Çaturoğlu ise Kapatılıp yerine açılan Fazilet Partisiden Belediye başkanı olmuştu.
Bu kez Çimenoğlu çekilmiş, Çaturoğlu sahneye çıkmıştı.
İlk dönemde önemli çalışmalar yapan ve ilk 5 yıllık görev süresinde başarılı işlere imza atan Çaturoğlu 2004 yerel seçimlerine geldiğinde rakipsiz kalmış, yüzde 60-70 oyla kazanacağı konuşulmaya başlanmıştı.
Siyaseti askıya aldığını söyleyen ve aday olması beklenen Çimenoğlu ise Ak Parti rüzgarı ve şartların müsait olmaması üzerine adaylığa yanaşmıyor Çaturoğlu isminin karşısına çıkmıyordu.
O seçimlerde yüzde 50ye yakın oy alarak başkan seçilen Çaturoğlu gözünü Milletvekilliğine dikmişti.
Ancak bu uğurda bıraktığı belediye başkanlığı koltuğuna artık dönmesi biraz zor gibi görünüyordu.
Çaturoğlu büyük bir hayal kırıklığına uğramış, 2007 seçimlerinde hayali kursağında kalmıştı.
Çimenoğluda bu ara boş durmuyor, Doğru Yol Partisinden Milletvekilliği denemeleri yapıyor, siyaseti bir ucundan tutuyordu.
Çaturoğlu Milletvekili seçimleri oluyor aday oluyor, ilçe başkanlığına aday oluyor. Siyasette mücadelesini sürdürüyordu.
2009 seçimlerinde İlçe Başkanı olduğu için aday olamayan Çaturoğlu gümbür gümgür geliyorum diyen Çimenoğlunu engelleyemiyor. İkili bir seçimde daha karşı karşıya gelemiyordu.
Rakip olarak karşı karşıya gelmeyen isim ilk kez bir adaylık süresince karşı karşıya geliyorlardı.
Çaturoğlu Ak Parti ilçe Başkanı olarak siyasetini sürdürüyor, Çimenoğlu ise DPden istifa ederek AK Partiye geçiyordu.
Yolları 1994 yılında ilk kez siyasete girerek kesişen bu ikili artık aynı parti için hizmet veriyor, yerlerini sağlamlaştırmaya çalışıyordu.
Ak Partide bir yandan Çimenoğlu ile Çaturoğlu isimleri tartışıladursun, Alaplı siyaseti son 20 yılda bu iki siyasetçi ile sık sık karşı karşıya kalmak durumunda olmaya devam ediyor.