Çolakoğlu,Türkiyedeki gazeteciliği ve basın tarihini anlattı
NTV, Cine5, Flaş ve Show TVlerinin kurucusu gazeteci Nuri Çolakoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Kurumsal İletişim Müdürlüğünün davetlisi olarak geldiği Zonguldakın Ereğli İlçesinde, burada görevli gazetecilerle söyleşide bulundu
YORUM EKLE
YORUMLAR
1
CHP´li Başkan´dan,AK Parti´li vekile...
2
Demirtaş, sansürsüz bir çalışma hayatı dileğiyle,
3
Utku Kolejinden görkemli ödül töreni
4
Mısırlı,10 Ocak çalışan gazeteciler gününü...
5
3 saat dik rampada sürekli frene basarak bekledi
6
Turpçu,Posbıyık ve Ocakcı´dan Balcı´ya...
7
Rotary meslek hizmet ödülleri verildi
8
Alaplıda iş sağlığı ve güvenliği bilgilendirme...
9
Zonguldaklı Umre kafilesi kutsal toprakları...
10
Dernekler Ereğli-Devrek yolu için bir araya geldi
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
Zaman, mekân ve mesai kavramı gözetmeksizin toplumu aydınlatmak, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden her türlü olumsuz hava koşulunda bile özveriyle görev yapan tüm basın emekçilerinin ve kuruluşlarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar,
Ülkemizdeki tüm basın emekçilerinin ve kuruluşlarının daha özgür düşünebilme, yazabilme ve yayınlayabilme özlemine en kısa sürede ulaşabilmesi dileklerimle birlikte, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRKün basın camiasına ve emekçilerine yönelik şu güzel veciz sözlerini değerli basın emekçileri, kuruluşları ve haber sitenizin değerli okuyucularıyla paylaşırım.
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU M. KEMAL ATATÜRKTEN BASIN CAMİASINA MESAJLAR:
MESAJ -1) Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. (1929)
MESAJ -2) Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır. (1923)
MESAJ -3) Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz. (1923)
MESAJ -4) Cumhuriyet devrinin kendi anlayış ve ahlâkını taşıyan basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir. (1 Kasım 1925, TBMM)
MESAJ -5) Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. (1922)
MESAJ -6) Basının tam ve geniş hürriyeti iyi kullanmasının, ne derecede nazik bir vaziyet olduğunu söylemeye lüzum görmem. Her türlü kanuni kayıtlardan evvel bir kalem sahibinin ilme, ihtiyaca ve kendi siyasi telakkilerine olduğu kadar vatandaşların hukukuna ve memleketin, her türlü hususi telakkilerin üstünde olan, yüksek menfaatlerine de dikkat ve hürmet etmek manevi zorunluluğu, asıl bu mecburiyettir ki umumi düzeni temin edebilir. Bununla beraber bu yolda yanılma ve kusur olsa bile; bu kusuru düzeltecek etken ve vasıta; basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir. (1924)
Saygılarımla
Haber kutsal, Yorum hürdür. - News are free, Comment is free
Ünal SAVAŞ Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ Erdemir retired, Quality volunteer
Kalite formalite değildir. - Quality is not a formality
Web : https://www.unalsavas.com
Twitter: https://twitter.com/@UnnovaSteel