Zonguldakın Ereğli İlçesinde, 3 Aralık Dünya Engeliler Gününde etkinlik gerçekleştirdi. Fizyotem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince düzenlenen etkinliğe Özdemir Park ev sahipliği yaptı. Engelleri asmak için el ele adı verilen etkinlik, Özdemir Park AVMnin zemin katında düzenlendi.
ACIMA DUYGUSU İLE YAKLAŞMAK YERİNE
Fizyotem Kurum Müdürü Burak Bahadır, konuşmasında, engeli bireylere acıma duygusu ile yaklaşılmasının doğru bir tutum olmadığını söyledi. Engellilere hizmet sunan kurumların güçlendirilmesi gerektiğini öne süren Bahadır, şöyle dedi:
Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının, engellileri de kapsayarak tam ve ölçülü şekilde sağlanması amacıyla 3 Aralık, Dünya engeliler günü olarak kabul edilmiştir. Engelli bireylerin yaşadığı sorunlar, sadece kendilerine değil aileleri, çevresi ve toplumu yani hepimizin sorunudur. Engellilerin normal bir hayat sürmesi, toplumsal duyarlılık ile mümkündür. Engeli vatandaşlara, acıma duygusu ile yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi hayati önem taşır.
Bahadır, etkinlik için kapılarını açan Özdemir Park yönetimi adına Burcu Aslana teşekkür etti.
HOCAM BANA ÖZÜRLÜ DEDİLER
Fizyotem kurucularından Uzman Fizyoterapist Meral Bilgin Demirtaş ise özel bireylerin, toplumsal düzenlemeler eksiklikleri nedeniyle zor bir yaşam sürdüklerini anlatarak, şu sözlerle konuştu: Bu insanların çoğu, gerekli düzenlemeler yapılmadığı için, hayatlarını devam ettirebilme konusunda kayda değer zorluklar yaşıyorlar. Bu kıymetli insanlara, özürlü mü, sakat mı yoksa engeli mi dememiz gerekir? 12 yıllık meslek hayatımda, en çok karşılaştığım yakınma, hocam bana özürlü dediler, çok üzüldüm. Benim nerem özürlü?, hocam bana sakat dediler, çok etkilendim gibi söylemler oldu.
OKUMA BAYRAMI
YARIŞMALAR
ŞİİRLER
etkinlikte, kas rahatsızlığı hastası Ali Yılmaz, yaşadığı zorlukları anlatan yazısını okuduğunda, en büyük destekçisi olduğunu belirttiği annesine teşekkür etti. Küçük yaşta geçirdiği beyin felci nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Serebral Parsi hastası Yasin Çiçekin yazdığı şiir, ablası Esra Çiçek tarafından okudu. Bu sırada, AVMda duygu dolu anlar yaşandı.
Okumayı henüz öğrenen minik Sümeyye Aktuğuun okuduğu şiir ise dinleyenden alkış aldı. Etkinlik, mini konser dinletisi ile son buldu.