gundemeregli.com-Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası sponsorluğunda yapı denetim sektöründe çalışanlara yönelik beton semineri düzenlendi.
79 ülkede 84 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Dünya çimento sektörünün lideri LAFARGE, Ereğli Fabrikası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Çimento Mühtahsilleri Birliği (TÇMB), Türkiye Hazır Beton Birliği ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği işbirliğinde Yapı Denetim sektöründe çalışanlara yönelik beton semineri düzenledi.
SEMİRE YOĞUN KATILIM
Zonguldak ve çevre İllerden seminere geniş katılımın olduğu görüldü. Dedeman Otel-Zonguldakta yapılan Beton Semineri, Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası Genel Müdürü Merter Gençer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zonguldak İl Müdürü Yardımcısı Şenol Yücel, TÇMB den Eğitim Müdürü Sabit Uslu, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı Hüseyin Kaya açılış konuşmalarıyla başladı. Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası Genel Müdürü Merter Gençer konuşmasında Lafargenin 2020 Sürdürülebilirlik Hedeflerine vurgu yaparak, yalnızca kar odaklı olmadıklarını, şirketlerinin yaşadığımız ortamın sağlam ve güvenli olması için bir çaba içerisinde olduğunu söyledi. Bu seminere sponsor olmak ile yapı denetim sisteminin gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.
GENEL HATLARIYLA BAHSETTİ.
Açılışın ardından ilk olarak Türkiye Çimento Mühtahsilleri Birliği danışmanı Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Yaman Hazır Beton Üretimi ve Beton Teknolojisindeki Gelişmelerden bahsetti. Prof. Dr. Özgür Yaman konuşmasında Pişmiş aşa su katılmaz diyerek betona sonradan su ilavesinin yanlış olduğunu, bu uygulamanın betonun reçetesini bozacağını söyledi. Prof. Dr. Özgür Yaman ayrıca yeni beton teknolojilerinden örneğin vibratör gerektirmeyen kendiliğinden yerleşen betonlardan, lifli betonlardan, uygulamadaki kolaylıklardan, uygulama biçimlerinden ve yapılan yapıya göre hangi betonun kullanılması gerektiği, uygulamaya göre hangi beton sınıfının kullanılması gerektiği konularından ve ayrıca uygulamadaki EN 206-1 Beton Standardı ve bunun eklentisi TS 13515 standardından genel hatlarıyla bahsetti.
BEBEK GİBİ İLGİ İSTER
İlk sunumun ardından Türkiye Hazır Beton Birliğinden Cenk Kılıç Betonun Teslim Alınması ve Bakımı konularından bahsetti. Konuşmasında betonun hazırlama, uygulama ve bakım aşamalarında bir bebek gibi ilgi istediğini ifade etti. Cenk Kılıç ayrıca betonun bakımı için neminin korunması konusuna dikkat çekti. Ayrıca EN 206-1 ve TS 13515 beton standartları detaylarından bahsetti. Daha sonraki sunumda Prof. Dr. Özgür Yaman Taze Betondan Numune Alınması ve Beton Kalitesinin Değerlendirilmesi konularından bahsetti. Konuşmasında betonun uygunluk değerlendirmesinde nasıl numune alınması gerektiğinden ve numunelerin nasıl analiz edilmesi gerektiği sonuçların, standartlara göre nasıl değerlendirilmesi gerektiği, uygulamalar sırasında yapılan hatalardan bahsetti. Prof. Dr. Özgür Yaman ayrıca dayanım testinde kırım şekline göre kalitenin yorumlanabileceğinden, dayanım testinde olması gereken ve olmaması gereken kırım şekillerinden bahsetti. Sunumların ardından seminerin PANEL kısmına geçildi. Panelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zonguldak İli Şube Müdürü Erdoğan Öztürk, Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası Genel Müdürü Merter Gençer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuar Belgelendirme Şube Müdürü Murat Demir, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı Hüseyin Kaya, Türkiye Hazır Beton Birliği yetkilisi Cenk Kılıç, Türkiye Çimento Mühtahsilleri Birliği Prof. Dr. Özgür Yaman yer aldı.
DAHA İYİ ŞEHİRLER İNŞA EDER
Panelde dikkat çeken konular betonun uygulama problemleri oldu. Yapı denetim firmaları ve laboratuarları ücret problemleri irdelendi. Ayrıca inşaat sahibinin yapı denetim firmasını seçebiliyor olmasının, dolaylı da olsa yapı denetimin ücretini ödüyor olmasının getirdiği problemlerden bahsedildi. Panel sonunda betonun nihai dayanımının çeşitli faktörlere dayandığı numune alma, numuneyi koruma ve kırım aşamasında yeterli titizliğin gösterilmemesi durumunda bunu labarotuar sonuçları üzerinde etkili olduğu ve betonun kalite paremetrelerinin belirlenmesi aşamasında baştan sona bütün uygulamaların büyük titizlikle yapılması gerektiği sonucuna varıldı. Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası Daha İyi şehirler İnşa Eder sloganıyla bölgemiz firmalarına iyi bir örnek olduğunu bu seminere olan katkılarıyla bizlere göstermiş oluyor.
LAFARGE EREĞLİ ÇİMENTO, TÜRKİYENİN BATI KARADENİZ BÖLGESİ ÇİMENTO PİYASASINDA ÖNEMLİ BİR OYUNCUDUR.
Lafarge Ereğli Çimento, Türkiyenin Batı Karadeniz Bölgesi çimento piyasasında önemli bir oyuncudur. Tesisin torba ve dökme olarak 250 bin ton çimento üretim kapasitesi bulunmaktadır. Tüm süreçler ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Avrupa Topluluğu Uygunluk (EC/AT) Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile yönetilmektedir. Şirket, Ereğlide önemli bir paydaştır ve profesyonel Lafarge yönetimi yerel aktörler tarafından takdirle karşılanmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 11:28