Zonguldak İl Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İŞ ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ile KOSGEB’in Ekim-Kasım aylarında ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Atatürk Kültür Merkezi’nde sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Sertifika törenine, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Azar, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, Zonguldak İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Başar, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, KOSGEB İl Müdürü Güven Aktaş, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.
BAŞAR DERNEK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Başar, “Derneğimiz 1993 yılında, madenci yürüyüşünden sonra şehrimiz için ne yapabiliriz diyerek kurulmuş bir dernektir. Derneğimizde üniversite tahsili gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vermekteyiz. Bunun bir kısmını kendimiz bir kısmını hayırseverlerimiz sağlıyor” dedi.
DEMİRSU BİLGİLENDİRDİ
Daha sonra kürsüden protokol ve kursiyerlere konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, girişimcilik noktasından kursiyerlere eğitimle vermeye devam ettiklerini ve devletin sağladığı imkanların girişimcilere aktarıldığın belirtti. Demirsu ayrıca özel duruma sahip kursiyerlerin 50 Bin Lira hibe krediyi de kullanabildiklerine dikkat çekti.
“GİRİŞİMCİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”
Son konuşmacı olarak kürsüden bir konuşma gerçekleştiren Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, küçük düşünülmemesini cesaretin toplanarak büyük işler başarılması gerektiğini belirtti. Zenginliğin sadece bir kişiye değil çevresine de yarar sağladığına dikkat çeken Vali Çınar, “Sivil toplum kuruluşlarının sayılarının çokluğu ve etkinliklerinin çokluğu ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin tanımlanmasında kullanılır. Ülkemiz bu anlamda iyi gidiyor. STK sayıları giderek artarken etkinlikleri verimli ve faydalı olmaya devam ediyor. Girişimcilik ile ilgili emeği geçen herkesi özellikle kutluyorum. Girişimcilik fikrinin oluşması bile kalkınmamız açısından çok önemlidir. Sertifika almak ve devamını getirebilmek hepimizin arzusu ve isteğidir. Bu fikirlerin oluşma ekonomik kalkınmada çok önemlidir. Bunu önemsiyoruz. Hani hep şu olur ya. Bir sürü toplantı yapılır sonuç yok. Bir sürü sertifika verilir sonuç yok gibi eleştiriler olur. Bu birikimler hiçbir zaman zayi olmaz. Bir yerden fayda olarak çıkar” dedi.
“ZENGİNLİK HER AÇIDAN ÖNEMLİ”
İslam dininde ticaretin ve zenginliğin önemine değinen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Zenginlik iyi bir şeydir. İslam toplumlarında bir hırka bir lokma diye deyim vardır. Ama bunu ayırmak lazım. İslam’da bir lokma bir hırka anlayışı yoktur. Bu sadece sembolik anlamda bazı gönül adamlarının dünya malına itibar etme hastalığından dolayı insanlara mesaj olsun diye söylenmiş olabilir. Ancak İslam ticareti, alın terini, emeği esas alan bir din. Çünkü Hacca gitmek Müslümanlara farz misal. Parası olmayana farz değil. Yani zengin olana farz. Bu ne demek. Para kazan ve fakire göre bir ibadet daha fazlasını yap demektir. İslam’da zekat diye bir müessese var. Bu aslında uygulansa gönül işidir. Bu sosyal yarayı saran bir ibadet, İslam’ın esasıdır. Fakire böyle bir ibadet farz kılınmamış. Yani zenginlik İslam’ın esas kıldığı işlerden bir tanesidir. Yoksa bir lokma bir hırka ile ne özgürlüğünüz kalır, ne gücünüz kalır ne ülkeniz kalır” şeklinde konuştu.
“GÜVENLİK OLAYIM DİYE KOLAYCI OLMAYIN”
Ekonomik anlamda yeni açılımlara ve gelişmelere ihtiyaç olduğuna işaret eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Gerçekten hepimizin ekonomik anlamda kapıların açılmasına yeni şirketlerin kurulmasına ihtiyacımız var. Yaygın bir anlayıştır. SSK’sı olsun gibi kutsanmış bir durum var. Gideyim taşeronda bir iş bulayım. Gideyim güvenlik olayım gibi kolaycı, insanı gelişmekten alıkoyan, fakir bırakan bir anlayıştan kurtulmamız lazım. Gelişen dünyamızda gıda sektörü artık en çok gelişen, yaygınlaşan sektör haline geldi. Bizimde köylerimiz boş. Hayvancılık ve tarım yetersiz. Alın teri ile haramdan kaçarak ahlaklı bir yol ile zengin olmak çok güzel bir şey. Hepimiz zengin olmalıyız. Bir kişinin zenginliği etrafına da çok yarar sağlıyor. Ha dedim mi zenginde olunmuyor. Bu sertifikalar bunun içindir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 10:51