ZONGULDAKta, 7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevinden ihraç edilen Türkçe öğretmeni İsmet Akyol hakkında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakının bulunmadığı belirlendi. Çaycuma Kaymakamlığının suç duyurusu üzerine, Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma sonucunda, Akyol hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.
Çaycuma Sipahiler Ortaokulunda görevli, aynı zamanda Eğitim-Sen Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim-Sen Çaycuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte KHK ile görevlerinden ihraç edildi. FETÖ/PDY ile bir ilgileri olmadığını ve sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuz ihraç edildiklerini söyleyen iki öğretmenin göreve dönmesi için ilçede başlatılan kampanyada toplanan 3 bin 500 imza, OHAL bürosuna teslim edildi.
KAYMAKAMLIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ
7 Şubat 2017 tarihinde KHK ile görevinden ihraç edilen İsmet Akyol hakkında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 26 Temmuzda internet sitesinde on binlerce kamu emekçesinin hukuksuzca görevden alındığına ilişkin yazısı üzerine 27 Temmuzda Çaycuma Kaymakamlığınca savcılığı suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Kaymakamlığın, FETÖ/PDYye üye olup olmadığının araştırılmasını isteyerek Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine Akyol hakkında, Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı.
FETO İLE İRTİBATI YOKTUR
Soruşturma sonunda Akyol hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Kararda şöyle denildi:
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile yapılan araştırma sonucu şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensupları tarafından kullanılan örgüt içi yazışma programı ByLock kullanmadığı, örgütün finansman kayanğını sağlayan Bank Asyada hesabı bulunmadığı, terör veya terörizmin finansmanı ile ilgili herhangi bir kaydı bulunmadığı, darbe teşebbüsünü destekler mahiyette yorum veya beyanda bulunduğuna dair herhangi bir bilgiye ulaşılmadığı, FETÖ/PDY ile bağlantılı sendika, dernek, kurum ve kuruluşlarda üyeliğinin bulunmadığı, neticede şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakını teşkil eden delil bulunmadığı ve üzerine atılı suçu işlemediğinden kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.
FETÖYE KARŞI MÜCADELE ETTİM
İsmet Akyol, savcılığın 12 Haziran 2017 tarihli bu kararından yaklaşık 4 ay önce isminin 7 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 686 sayılı KHK listesine eklenerek kamu görevinden çıkarıldığını söyledi. Akyol, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Temmuz 2017 tarihinde yapılan açıklamada, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personeli ihraç edilmiştir denildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
Oysa resmi makamların verdiği izinlerle Çaycumada okullar üzerinden yarışmalar ve Kutlu Doğum Haftası gibi etkinlikler yapan FETÖye karşı Eğitim-Sen üyesi olarak mücadele ettim. Çaycuma, Zonguldak kamuoyu, hatta Türkiye kamuoyu beni başarılı öğretmenliğimin yanı sıra Eğitim-Sen yöneticisi olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetlerimle tanımaktadır. Eğitim Sen yöneticisi olarak yürütmüş olduğum sendikal eylem ve etkinliklerimiz, laik ve bilimsel eğitimi kararlılıkla savunuyor olmamız, FETÖ başta olmak üzere bir takım cemaat ve tarikatların okullar üzerinden etkinlikler yapmasına itiraz etmiş olmamız ve özellikle de Çaycumada okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına yönelik yürüttüğümüz çalışmalar bir takım çevreleri yıllardır rahatsız ediyordu.
İHRAÇ İŞLEMİ İPTAL EDİLMELİDİR
Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmede ihraç listesine isminin Zonguldaktan eklendiğini öğrendiğini söyleyen Akyol, Savcılığın bu kararı ardından hakkımda hukuksuz verilen ihraç işlemi iptal edilmelidir. OHAL İnceleme Komisyonuna başvuru dilekçeme, savcılığın bu kararını da ekleyeceğim diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 07:00