Demir çelik fabrikası faaliyetini durdurdu

Hatay’da ekonomik nedenleri gerekçe gösteren demir çelik fabrikası faaliyetini durdurdu.

Demir çelik fabrikası faaliyetini durdurdu
Hatay’da ekonomik nedenleri gerekçe gösteren demir çelik fabrikası faaliyetini durdurdu. Yılda 1,5 milyon ton demir üretimi yapan fabrikanın 900 çalışanı, vergi rekortmeni olan patronlarına destek eylemi yaptı.
Hatay’ın Payas ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Nursan Demir Çelik Fabrikaları geçtiğimiz haftalarda ekonomik nedenleri öne sürüp faaliyetini durdurdu.
Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Hatay’da vergi rekortmeni olan İlyas Keleş’in yaptığı Nursan Demir Çelik Fabrikası’nda çalışan 900 işçi patronlarına destek için aileleri ile birlikte Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde toplandı. İşçi ve ailelere AK Partili Payas İlçe Belediye Başkanı Bekir Altan ve MHP’li Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da eşlik etti.
Burada işçiler adına açıklama yapan Çankırı, Bartın, Zonguldak, Ankara, Karabük Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Çelik, “Bölgemizin ve ülkemizin göz bebeği olan Nursan Grup maalesef bu hafta üretimine ara vermiş durumdadır. Bizler 900 işçisiyle birlikte özverili bir şekilde fabrikamıza hizmet etmekteyiz. Nursan çalışanları ve aileleri olarak fabrikamızı, işimizi, ekmeğimizi tekrar geri istiyoruz. Bizler uzun zamandır fabrikamız Nursan üzerinde bazı kişiler tarafından planlı şekilde kirli oyunlar oynandığını, iftiralar atıldığını, yıldırılmak istendiğini görmekteyiz. İşletmemizin kapanmasıyla birlikte bunun bir domino etkisi yaparak Payas’ta yaşayan esnafı ve vatandaşlarımızı zor durumda bırakacağına inanıyoruz. Bundan dolayı gerekli mercilerin, yetkililerin yardımcı olmasını bizlere işimizi, aşımızı geri vermelerini temenni ediyoruz” dedi.
Payas ilçesinde daha önce de bir fabrikanın bu şekilde bir sorun yaşadığını ve bunun greve dönüşmesiyle büyük sorunlar yaşadıklarını söyleyen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, “Üzüntülüyüz, böyle bir şey kabul edilesi bir durum değil” diye konuştu.
900 çalışanın ailelerinin de düşünüldüğü zaman yaklaşık beş bin kişinin mağdur olacağını ifade eden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ise, “1983 yılında kurulan o günün şartlarında 5 ton üretim kapasitesiyle sektöre başlayan bugün 1,5 milyon ton haddene kapasitesiyle demir çelik sektöründe önemli bir yere sahip olan Nursan, ülkemiz için son derece önemli bir değer” açıklamasında bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na iletilmek üzere işçiler tarafından imza kampanyası başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER