Türkiye´de İlk

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir kişi kendi ürettiği bir makine ile ekranı kırılan cep ve tablet ekranlarını daha uygun fiyatla değiştiriyor.

Türkiye´de İlk

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir kişi kendi ürettiği bir makine ile ekranı kırılan cep ve tablet ekranlarını daha uygun fiyatla değiştiriyor.

Alaplı ilçesinde cep telefonu ve tablet tamiri üzerine faaliyet gösteren Aziz Ünal(34), yaklaşık bir aylık çalışma sonucu ürettiği cep, tablet ekran değişim makinesi ile ekranı kırılan cep ve tablet ekranlarını daha uygun fiyatla değiştiriyor.

Türkiye’de üretimi olmayan ve dışarıdan ithal edilen makineye oranla daha sessiz çalışan makine maliyeti ve zaman tasarrufuyla da dikkat çekiyor.

Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan ve 15 yıldan beri cep telefonu tamirciliği ile uğraştığını belirten Aziz Ünal, makineyi daha ekonomik olarak nasıl yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktıklarını ve birçok deneme sonucunda bu makineyi yaptıklarını söyledi.

5 PARÇA İLE YAPILAN İŞLEMİ TEK MAKİNEDE BİRLEŞTİRDİ

Dışarıdan ithal edilen ürünle Türkiye’de 5 parça makine ile yapılan işlemi ürettikleri makine ile tek parçada ile bütünleştirdiklerini belirten Ünal, “Makine, iki lcd’yi birbirine presleyen loca bant dediğimiz bant sistemi ile yani şeffaf bantı, camla ekranı birleştiren bir makine, makinemizi birçok deneme ile yaptık. Ama sonunda başardık. Yapıştırdığımız malzemeyi makineye yerleştiriyoruz. Yerleştirdikten sonra kapağımızı vidalıyoruz çünkü 6 ya da 7 bardan fazla basınç meydan geliyor. Bunun içinde güçlü malzeme ve artı ısı gerekiyor. Biz bunları düzenlerken epey uğraştık. Makinemize ekranımızı koyduktan sonra yapacağımız tek şey düğmesine basmak ve tahliye sistemi gelinceye kadar beklemek, makinemizin herhangi komprosöre ve basınç aletine ihtiyacı yok, kendisi bütünüyle hepsini hallediyor. En güzeli sessiz olması ve işlemi yarım saatte halletmesi, basınç işlemimiz bittikten sonra sadece düğme ile elde edilmesi gereken ısı değerlerini girerek işlemi başlatıyoruz. Yarım saat sonra işlem bütünüyle tamamlanmış oluyor. İşlem sonunda cam, oca bant ve ekran birbirine pürüzsüz bir şekilde birbirlerine yapışmış oluyor. Türkiye’de 5 parça makine ile yapılan işlemi bu makinemiz tek parça bütün bir şekilde yapabiliyor. En büyük özelliği işlemi sessiz bir şekilde yapması ve işlemleri bütün bir halde yapabilmesidir. Bu işlem daha önce jel sistemi ile yapılıyordu. Ama yalnız jel kimyasal bir malzeme olduğu için tabi ki doğal olarak biraz zararı var. Biz jel yerine bant sistemi ile tertemiz pürüzsüz bir şekilde bir hale getiriyoruz “

“TÜRKİYE’DE ÜRETİMİ YOK”

Makinenin Türkiye’de üretilmediğini dışarıdan ithal edilmek suretiyle satışının yapıldığını belirten Ünal, kendi ürettiği makinenin maliyetinin dışarıdan ithal edilen ürünle yarı yarıya fark ettiğini belirterek, “Makinenin yurt dışındaki adı Oca Lamination makinesi diye geçer. Biz henüz kendi ürettiğimiz makinemize bir isim koymadık. Bu makinenin Türkiye’de üretimi yok, sipariş yoluyla dışarıdan ithal ediliyor. Bizde bunu daha ekonomik bir şekilde Türkiye’de imal edebiliriz diye düşünerek yola çıktık. Ama tabi ki biz bu ürünü herhangi bir ürüne bakarak değil, kendi düşüncelerimizle kendi fikirlerimizle bulduk. Denemeler yaptık, denemelerde birçok kaybımız oldu. Bir haftalık bir çalışma sonucunda bunu yapmayı başardık. Makinenin bize maliyeti 3 bin lira civarında oldu. Türkiye de ithal edilerek satılan makinenin değeri ise 7 bin 500 ve 8 bin civarında” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER