Alan ihale ile ilgili söylentileri yersiz buldu!

Alan ihale ile ilgili söylentileri yersiz buldu!

Alan ihale ile ilgili söylentileri yersiz buldu!

Ankara dönüşünde önemli açıklamalarda bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Pazartesi günü yapılan Sahil Park İhalesini değerlendirerek "Yetkililerden aldığımız son bilgiye göre  nihai kararı bize bildirecekler ve  ben de kamuoyuna açıklayacağım. 
Vatandaşlarımız gibi ben de sabırsızızlıkla kararı bekliyorum" dedi. İhale ile ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Selim Alan, " Eleştirilerle ilgili yorum yapmak çok yersiz. Bunu TOKİ yapıyor, yani bu Zonguldak'a bir şey kazandırmaz sadece vatandaşın moral motivasyonu bozar.Bu tip dedikoduların bu tür söylemlerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ımız ne yazık ki hep söylediğim gibi bu tip şeylerden bugüne kadar çok yol kat edemedi, önümüze bakalım" şeklinde konuştu. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sabah katıldığı valilikteki toplantı sonrasında çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başkanı Selim Alan Ankara ziyaretlerini değerlendirdi ve Zonguldak'taki korunma önlemleri konusundaki tedbirleri açıklayarak şunları söyledi: 
Pazartesi günü belediyeler birliğimizin deprem ve afetlerle ilgili bir istişare  toplantısı vardı ona iştirak ettik. İmar Müdürümüz ile beraber ve tüm belediyelerde oradaydı. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan AFAD başkanımıza kadar tecrübe paylaşımı yapan Belediye Başkanlarımız, ilgililerimiz ve Bakan Yardımcılarımız vardı. Verimli güzel bir toplantı oldu.
Salı günü de  bizim kendi randevularımız vardı. İller Bankası'nda olsun , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olsun, birçok Genel Müdürlükte olsun , TBMM'de de milletvekillerimiz ile beraberdik. Aynı zamanda boş vakitlerde de vekillerimiz de beraber bir iki ziyaret gerçekleştirdik. DSİ ile ilgili, Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili vekillerimizle ziyaretlerimiz oldu. 
Çarşamba günü de  Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Genişletilmiş İl başkanları toplantısı vardı. Perşembe günü de otopark yönetmeliği ile ilgili Çevre Bakanlığı'nda toplantımız vardı.  4 günü verimli şekilde geçirdik. Dün akşam şehirimize döndük, bugün de kaldığımız yerden devam ediyoruz. 

Ankara'da yapılan Sahilpark ihalesinde değerlendiren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Sahilpark ihalesisin nihai kesin kararının Pazartesi bildirileceğini ve ihale sonucunu kendisinin de sabırsızlıkla beklediğini belirterek şunları söyledi: "Ankara'da Sahil Park ihalesi  gerçekleştirildi. Yetkililerden aldığımız son bilgiye göre inşallah nihai kararı bize bildirecekler ve  ben de kamuoyuna açıklayacağım. Vatandaşlarımız gibi ben de sabırsızızlikla nihai kararı bekliyorum. İnşallah hayırlısıyla alan firmaya bir an önce teslimini yaparız. Yetkililer  Pazartesi günü tahmin ediyorum  bize dönüş yaparlar biz de vatandaşımıza duyururuz. En kısa zamanda da firmaya yükleniciye teslim ederiz.
İhaleyle ilgili yapılan eleştiriler konusundaki soruyu cevaplayan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Bununla alakalı yorum yapmak çok yersiz. Bunu TOKİ yapıyor, dosyaları inceleyecekler. Yani bu Zonguldak'a bir şey kazandırmaz sadece vatandaşın moral motivasyonu bozar.  Bu konularda biliyorsun TOKİ tecrübeli ve  bütün evrakların inceliyor. Pazartesi-salı gününe ihaleyi kim aldıysa bir an önce duyurur biz de bir an önce onunla irtibata geçeriz. Bu tip dedikoduların bu tür söylemlerin yersiz olduğunu düşünüyorum. Zonguldak'ımız ne yazık ki hep söylediğim gibi bu tip şeylerden bugüne kadar çok yol kat edemedi. Önümüze bakalım, geçmişi unutalım"dedi.
Zonguldak olarak bugüne kadar müteahhitlerden şanssızlık yaşadıklarını ancak buna bundan sonra izin vermeyeceklerini belirten Başkan Selim Alan, "Zonguldak olarak  biz müteahhitlerden yana hep talihsizlik yaşadık hep şanssızlık yaşadık. İnşallah bu süreçte öyle bir şey olmayacak. Ben şahsım ve belediye adına söz veriyorum. Bu işlerin takipçisi olacağım." diye konuştu. 
Zonguldak Belediyesi olarak Cumartesi gününden itibaren dezenfektasyon çalışmalarına başlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şu bilgileri verdi; "Türkiye'de sabah itibariyle ikinci corona vakasına rastlanıldı. Birinci vakaya yakın çevresinden teması olan vatandaşımız olduğu söyleniyor. Bakan tarafından yapılan açıklamada Allah'a şükür başka vakada rastlanmadığı söylendi. 2 vaka dışında yok. Bizde Zonguldak'ta önlemlerimizi alıyoruz. Bununla ilgili değerlendirmeleriniz yaptık. Bütün vatandaşlarımızın kurumlarımızın üstüne düşen görevler var, bizde belediye olarak yarından  itibaren dezenfeksiyon işlemlerine başlayacağız. Biz ne kadar dezenfeksiyonu yaparsak yapalım iş tamamen vatandaşımızın kişisel hijyenin de bitiyor.Aynı zamanda bir doktor olarak da vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını ve duyarlı olmasını tavsiye ediyorum. Kişisel hijyen konusunda daha dikkatli olmalılar." dedi.


 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER