Bir liralık traversten Çaycuma piramidi

Bir liralık traversten Çaycuma piramidi

Bir liralık traversten Çaycuma piramidi

Çaycuma Belediyesi, Devlet Demiryollarının hurdaya ayırdığı beton traversleri tanesi bir liradan satın aldı. Alınan çok sayıda traversin bir bölümü yol ve duvar tahkimat elemanı, çelik tel örgülü çitlerin taşıyıcı direği olarak kullanılırken, diğer bölümü de Filyos Yaşam Parkı’nda yapımı devam eden piramitlerde yapı elemanı olarak kullanılıyor. Başta seyir terası, oturma grubu, amfi tiyatro olmak üzere pek çok işlev üstlenecek olan piramitler, yakında hizmete açılacak olan parka farklı bir güzellik katıyor. Çaycuma Belediyesi teknik ekibinin projelendirilip tümüyle belediyenin öz kaynakları ve emek gücüyle yapılan park, 120 bin metrekarede planlanan projenin 20 bin metrekarede yapılacak birinci etabını oluşturuyor.
 
HER ŞEYDEN BİR ŞEY OLUR
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya büyük özen gösteriyoruz. Bir yandan halkımıza en doğru hizmeti en güzel şekliyle vermeye çalışırken, diğer yandan da maliyetleri minimuma indirecek yöntemler geliştiriyoruz. Ben müteahhitlik yaparken de hurda diye bir kavramı kabul etmezdim. Belediyede de aynı anlayışı sürdürüyorum. Göreve yeni geldiğim zamanlarda Devlet Demiryollarının hurdaya ayırdığı beton traversleri satışa çıkardığını öğrendim. Dayanımı çok yüksek bir yapı elemanı olan traversleri tanesi 1 liradan satın alarak depomuza kaldırdık. O günden beri lazım olan her yere kullanıyoruz. Filyos Park Yaşam Alanı’nda farklı boyutlarda 3 adet piramitten oluşan çok maksatlı yapının imalatını da o traverslerden yaptık. Son derece şık bir yapıyı, neredeyse bedavaya halkımıza kazandırdık” dedi.
 
BU DA BASAMAKLI ÇAYCUMA PİRAMİTLERİ
Piramit yapıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Kantarcı, sözlerini, “Bitkilendirmesini de yaparak yakında hizmete sunacağımız birinci etabımıza görsel olarak çok değer katan bu yapıyı, insanlığın en önemli kültürel miraslarından biri olan Mısır piramitlerine benzettik. ‘Çaycuma piramitleri’ Mısır piramitlerinden farklı olarak, düz değil basamaklı bir yapıya sahip. Bu basamaklar yapının hem oturma grubu, hem seyir terası, hem de amfi tiyatro gibi çok maksatlı olarak kullanılmasını sağlıyor. Burada insanlar dilerse küçük çaplı tiyatro gösterileri, müzik dinletileri, tartışma toplantıları, forumlar yapabilecek. Halkımızın nefes alıp dinlenebileceği, eğlenip kendini yenileyebileceği bir yaşam alanı oluşturuyoruz.  Alabildiğine yeşil, alabildiğine sosyal bir yaşam alanı olarak planladığımız Filyos Park Çaycuma’ya değer katacak. Bölge halkının da yoğun şekilde kullanacağını düşünüyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER