Hastanede enfeksiyon mu kaptı iddiası

Hastanede enfeksiyon mu kaptı iddiası

Hastanede enfeksiyon mu kaptı iddiası

ZONGULDAK - Zonguldakın Ereğli ilçesinde trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede enfeksiyon kaparak hayatını kaybettiği iddia edilen İbrahim Çetinin ailesi ihmalkarlık olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Hayatını kaybeden İbrahim Çetinin ağabeyi Recep Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Hüseyin Uysalın yardımlarıyla kardeşini hastaneye sevk ettiklerini söyledi.

Sevkin ardından acilde tetkikler yapıldığını ve daha sonra kardeşinin genel cerrahi yoğun bakım ünitesine alındığını anlatan Çetin, şöyle konuştu:

Yoğun bakımda 4 gün kaldı. Kardeşimin dalak üzerinde sıkıntısı kalmadığı, kanamanın durmasıyla acil durumun ortadan kalktığı belirtildi. Kafatasına aldığı bir darbe vardı. O kırık üzerinden kulağa doğru akan sıvı nedeniyle tedavi süreci başladı. Yoğun bakımdan çıktı, servise alındı. Servise alındığında bilinci açık olan kardeşime bir süre sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle ağrı kesici verildi, iğneler yapıldı. 3 ve 4 Eylülde contromal isimli serum verildikten sonra kardeşim ağırlaştı. Serumun verildiği ilk gün kardeşimin şuuru gitmeye başladı ve konuşmaları gitti. İkinci gün devam eden bu uygulamada şuurunu yüzde 80 kaybeder noktaya gidince tepki gösterdik. Tepki üzerine bu serumu kestiler. Bu olaydan bir iki gün önce doktorumuz, İki gün içerisinde hastanızı taburcu edeceğim, kağıt üzerinde her şey çok iyi, beyninde bir şey yok. ifadesini bizzat söyledi. Teşekkür ettim, taburcu olacağını düşünürken menenjit teşhisi konuldu. 5 Eylülde beyin cerrahı yoğun bakıma alındı, hortumla dışarıdan nefes alır duruma geldi.

- Tedavi gördüğümüz bölümlerindeki hocalardan şikayetçi olduk

Recep Çetin, ağırlaşan kardeşinin tedavisini başka bir hastanede yaptırabilmek için Ankaradaki özel bir hastaneyle görüştüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

Ankarada görüştüğümüz hoca, Bu hastanızda ne bakterisi var, öğrenebildiniz mi? dedi. Biz hiç bir şey bilmiyoruz, bize menenjit dediler. cevabını verdik. Zonguldaktaki doktoruyla görüştürdük. Biz de orada öğrendik acinetobacter isimli bakteriymiş. Araştırdık hastane ortamında doğan bir bakteriymiş. Özel hastaneden tedavisine bakalım denilince hastamızı 9 Eylülde Ankaraya getirdik. Bir gün süren tedavinin ardından kardeşimizi burada kaybettik. Hastane ortamlarında üreyen acinetobacter bakterisi nedeniyle bir şekilde enfeksiyonlu ortamı sunan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tedavi gördüğümüz bölümlerindeki hocalardan şikayetçi olduk.

Çetin, kardeşinin aracının hız kesicilerin yüksek olması nedeniyle takla attığını öne sürerek, Kazaya neden olan karayolundaki olumsuz durum nedeniyle Ormanlı Belediyesinden de resmi olarak şikayetçi olduk. Ankara Savcılığına gerekli şikayetlerde bulunduk. Resmi işlemler başladı. Kardeşimin 4 çocuğu var. Onlar için bu mücadeleyi sonuna kadar vermeyi düşünüyorum. Bize insanlar bundan bir şey çıkmaz. diyorlar ama varsın çıkmasın. şeklinde konuştu.

BEÜ Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Başhekim Yardımcısı Aydemir Kale de motosiklet kazası sonrası ilk müdahalenin Ereğli Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra hastanelerine naklin gerçekleştirildiğini söyledi.

Hastanın tedavisinin genel cerrahinin ardından beyin cerrahisinde yapıldığını anlatan Kale, şunları kaydetti:

Kafatasında kırıklar olduğu için kulağından veya burnundan beyin suyu dışarıya akıyor. Bu tür hastalarda menenjit riski her zaman söz konusu olup, koruyucu tedavileriyle önlenmeye çalışılmaktadır. Buna rağmen bazı hastalarda menenjit gelişebilmekte ve hayatı tehlike oluşturabilmektedir. Bununla ilgili gerekli müdahaleler de yapılmıştır. Hasta yakınlarının talebi doğrultusunda hastanın özel bir hastaneye sevki sağlanmıştır.

İbrahim Çetin, 23 Ağustosta ağabeyi Recep Çetinin evine motosikletle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek devrilmesi sonucu yaralanmış, önce Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmış, daha sonra ise Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edilmişti.

 
Kardeşimin 15 gün süre içinde bilinci yerindeydi. Yapılan tedavi sonucu düzelmişti. Doktoru da bir iki gün içinde taburcu edileceğini söylemişti. Ancak kardeşimin beyin ağrılarının devam ettiğini biliyorduk. Bu konuda ise doktorları teşhis koyamamışlardı. Yaptığımız araştırmada ise bu ağrıların, kardeşimizin tedavi gördüğü Genel Cerrah Yoğun Bakım Ünitesinde kaldığı 4 günlük sürede, hastane ortamlarında üreyen bir enfeksiyon olarak bilinen ‘Acinetobakter isimli enfeksiyon kaptı. Kardeşim, menenjit teşhisi ile tedaviye alındı. Ancak biz, burada işlerin aksadığını gördük. Hastane şartları uygun olmadığı kardeşimi Ankaradaki Umut Hastanesine götürdük. Ancak orada iki gün yaşatılabildi ve dün gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü 15 gün içinde iyileşme gösteren kardeşimin son 5 günde durumunun ağırlaşmasının sebebinin, hastanede kaptığı bakteriden kaynaklandığını biliyoruz. Bu nedenle Hastane yönetimi ve ilgili birim doktorlarından şikayetçi olduk. Aynı zamanda Ormanlıdaki hız kesici engellerini yapan Belediyeden de şikayetçi olduk.

 

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER