Zonguldakın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağındaki göçükte ölen maden işçisi Volkan Köroğlu, köyünde toprağa verildi. Çocuğunu Bursada toprağa veren maden işçisi, 2 yıl önce kömür madenindeki göçükte ölen dayısıyla aynı kaderi yaşadı. Göçükten metrelerle kurtulan Köroğlu, emekliliğine 8 yıl kala bir başka göçükte öldü.
Zonguldakın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçilerden 32 yaşındaki Volkan Köroğlunun cansız bedenine yaklaşık 31 saat sonra ulaşıldı. Üç çocuk babası Volkan Köroğlunun Atatürk Devlet Hastanesindeki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazesi ailesi tarafından teslim alınıp Kilimli ilçesine bağlı Köroğlu köyüne getirildi. Emekliliğine az bir süre kala sigorta primi için madende çalışmak istediği öğrenilen maden işçisinin ardından dram çıktı.
Mobilya ustası olan Volkan Köroğlu, 1.5 yaşındaki oğlu Halilin tedavisi için sıklıkla İstanbula gittiği öğrenildi. Kalbinde delik olan küçük Halil, 2010 yılında yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kardeşini madende kaybetmenin acısını yaşayan Çınar Köroğlu, Bursada çalışıyordu çocuğu vefat etti. Ondan sonra daha oraya gitmedi. Hep ocaklarda çalıştı. Orada çalışmak istemesinin sebebi yer üstü emeklilik yaşının yüksek olması nedeniyle burada onun için katlandı olmadı nasip değilmiş. Emekliğini maden tamamlamak istedi diye konuştu.
Emeklilik hayalini yaşayamadan öldü
Oğlunun ölümünün ardından çalıştığı Bursadan memleketi Zonguldaka döndüğünü anlatan Volkan Köroğlunun iki yıl önce başka bir madendeki göçükten sağ kurtulduğu ortaya çıktı. Önceki gün göçüğün meydana geldiği madenin yakınındaki bir başka özel ocakta 2015 yılında göçük meydana geldi. Volkan Köroğlunun; birlikte çalıştığı dayısı Yusuf Köroğlu göçük altında kaldı. Metrelerle göçükte kalmaktan kurtulan Volkan Köroğlu, toprağa verdiği dayısının acısını yaşarken madendeki işinden de ayrılmak zorunda kaldı.
Emekliliğine 8 yıl kalan Volkan Köroğlu, yeniden madende işe başladı. Dayısını toprağa verdiği madenin yakınındaki bir başka maden ocağında işe başlayan Volkan Köroğlunun hayali yarım kaldı. Taziyeleri kabul eden ağabey Çınar Köroğlu, Olayı saat 20.30 gibi TTKda çalışan bir arkadaşımdan öğrendim. Beraber gittik gittiğimde zaten göçük altında kalmışlar. 2 gün sonra bu sabah saat 4 ‘de falan çıkartabildik. 2015 yılında dayısıyla başka bir özel maden ocağında beraber çalıştılar. Dayısı ile göçükte kaldı o kurtulmuştu. O günden sonra burada çalıştığı yerde işe başladı. Bir buçuk sene burada çalıştı. Emekliliğine 8 senesi vardı diye konuştu.
Madene gitme dedik
Ağabey Çınar Köroğlu, kardeşinin mobilya ustası olmasına rağmen maden ocaklarında çalıştığını da anlatarak Çocuğunun kalbi delikti. Oğlu bir buçuk yaşında vefat etti. Zaten ondan sonra Bursa tarafına gitmedi hiç. Dönüş yaptı bu tarafa, emeklilik hayali vardı. En büyük hayali buydu. Biz madene gitme dediğimiz halde gitti. Çünkü elinde mesleği vardı kendisi mobilyacıydı. Erken emekli olacağım diye gitti dedi.
Okul bahçesinde cenaze namazı
Öğlen namazını müteakiben Köroğlu İlkokulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Rüstem Can cenaze namazını kıldırdı. Çok sayıda seveni son yolculuğunda Volkan Köroğlunu yalnız bırakmadı. Köroğlunun cenazesi aile mezarlığına defnedildi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Hayatını kaybeden madencinin yürek burkan hikayesi
Hayatını kaybeden madencinin yürek burkan hikayesi
YORUM EKLE
1
Kime gözdağı veriyorsun
2
O iddianamede ne yazıyor?
3
Otomobil elektrik direğinin üzerine yan yattı
4
Kaza yapan Polis aracı ters döndü
5
Bartın'da ilaçlama çalışmaları
6
D-655 karayolunda kanalizasyon çalışmaları başladı
7
Başkan Keleş, Karakaya ailesinin sofrasına konuk...
8
Polis her yerde bu hırsızlık zanlılarını arıyor
9
DEVREK DEVLET HASTANESİNDE NELER OLUYOR?
10
TIĞ'IN ALINMADIĞI MECLİSTE, GAZETECİLER RÖPORTAJ...
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI