Zonguldak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 69 Ambarları mevkiinin alt yapı çalışmaları ile ilgili resmi kurumlarla Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Encümen Salonunda yapılan toplantıya, 69 Ambarları mevkiinde yeni hizmet binası yaptıran Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, TUİK, Kızılay ve daha birçok resmi kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin yanı sıra doğalgaz, elektrik ve alt yapı firmaları da katıldı.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir toplantının kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması için düzenlendiğini söyledi.
Her kurumun elini taşın altına sokması gerektiğini söyleyen Akdemir: “Resmi kurumların birbirimize karşı yapması gereken sorumlulukları vardır ve bunların koordineli şekilde olması gerekiyor. Daha önce 69 Ambarlarının imar değişikliği yapılarak resmi kurumlara tahsis edildi. Sayın Valimizin ve kurumlarımızın isteği doğrultusunda bizler imar değişikliğini hemen meclis üyesi arkadaşlarımıza anlatarak buranın ne şekilde olması gerektiğini, gelişmeye ihtiyacı olduğunu anlattık ve onlarda kabul ettiler. Meclisimizde hemen ertelemeden, ötelemeden karar alarak imar değişikliğini yaptık. 12 kurum 69 Ambarları mevkiinde binalar yapmak üzere projelerini gerçekleştiriyorlar. Aile Sosyal Politikalar ve AFAD binaları, TUİK’de yapılmaya başlandı. Bu değişiklik hem Zonguldak adına hem de rehabilitasyon olması adına kararı alındı. Şehrin trafiğinin de rahatlaması adına iyi yaptık. Bu kararlarımız hayata geçti ve geçiyor. Özellikle Zonguldak’ta geldiğimiz noktada benim göreve başladığım da, benden önceki belediye başkanları da bu sıkıntıları çektiler. Kurumlar arasındaki diyalog kopukluğu olduğu sürece o şehirde başarıdan söz etmek mümkün değildir. Çünkü herkesin Zonguldak’ta birbirine bağlı işleri vardır” dedi.
Zonguldak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 69 Ambarları mevkiinin alt yapı çalışmaları ile ilgili resmi kurumlarla Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Başkan Akdemir yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle TTK, Defterdarlık, Maliye, Hazine vazgeçilmezlerimizdendir. Özellikle TTK mülkiyet olarak altı da benim üstü benimdir diyen bir kurumdur. Hafıza-i Fahmiye Kanunu çıkmış ve halen devam ediyor. Kadastro ihalesi gerçekleşti ve inşallah hayata geçiyor. Mülkiyetle ilgili sıkıntılarımız da inşallah bitmiş olacaktır. Ancak sorumluluk noktasında bizlerin birbirimize ihtiyacı vardır. Bunu dengeli bir şekilde hayata geçirebilirsek birbirimize olumlu şekilde cevaplar verdiğimizde bu sorunların ortadan kaldıracağımızı inanıyorum inanıyorum. Kurumlar özellikle ihtiyaçları noktasında tabi belediyeye başvuruyorlar. Belediye bir çözüm noktasıdır. Top hep belediyede kalıyor gibi geliyor. Şehrin sahibi belediye diyoruz ya hep, aslında şehrin sahibi TTK’ mış ama belediye kendinden burada taraf olmuştur. Bizler de sizlerin resmi kurumların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekten hiç kesintisiz olmak kaydıyla cevap vermek istiyoruz. Ama ben sizden de şunu bekliyorum, belediyenin içinde bulunduğu şartlar hem coğrafi hem de bağlı olduğu yer ve sizin bağlı olduğunuz yerler bellidir. Herkes taşın altına elini koysun istiyorum. Sayın Valimize bu konuları arz ettim. Sağ olsun kırmadan konuyu dikkate aldı ve sizlerle toplantı yaptık. Yaptığımız ilk toplantıda güzel konular ortaya çıktı ve neler yapmamız gerektiği o toplantıda ortaya çıkmıştır. Sayın Valimizin çok atılımcı bir yapısı vardır ve hemen çözüm olsun istiyor ve buda çok güzel bir şeydir. Yani kurumlar arası işlemlerimizi hızlandırmamız gerekiyor. Resmi yazışmalarımızı biraz daha hızlandırmamız gerekiyor. İstişare yapmadığımız için zor durumda kalabiliyoruz. Bu noktada bizler kurumlar olarak karşılıklı istişare içerisinde olursak olumsuzlukların ortadan kalkacağına inanıyorum. Yazışmaları da hızlandırmak amacıyla birbirimizle istişare yapmamız gerekiyor. Bugünkü toplantı bu anlamda bizim için önemlidir. Bu toplantıya katılmanız bizim için çok önemlidir. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 18:59