"VAAT EDERKEN BANA MI SORDUN?" 

HER KÖYDE BİR PROJE DESTEĞİ

"VAAT EDERKEN BANA MI SORDUN?" 

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Bazı muhtarlar seçim döneminde vaatlerde bulunmuşlar. Şimdi de bir listeyle geliyorlar. Bunları vaat ederken, bana sordun mu? Bütçemizin yarısını senin köye versek, vaatlerini yerine getiremeyiz. Böyle bir şey yok"
"Özellikle parke taşlar konusunda ciddi şikayetler var. Bu yıl mecbur kalmadığımız sürece taş dağılmayacak. Alt yapı, su, kanalizasyon yok, üzerine taş döşeyelim. Bu hatayı ben de yaptım, hepimiz de yaptık. Bu doğru bir yaklaşım değil. Önce, alt yapıdan başlarsın. Taş ile oy avcılığı yapmak ta biraz yanlış. Bazı köylere gittiğimde ciddi olarak üzüldüm. Çünkü bazı köylerin su ve kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarının bugüne kadar çözülmesi lazımdı"

Kaymakam Çorumluoğlu'nun Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ndeki yeni dönemin muhtar ve il genel meclis üyeleri ile bir araya geldiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Yeni seçilen muhtarların, ayrılan muhtardan hesapları devralmalarını isteyen Çorumluoğlu, Ereğli’ye atanmasının ardından bazı değişiklikler tespit ettiğini ancak 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri nedeniyle fazla müdahale etmediğine değinerek şunları söyledi:

"SÖZE İTİBAR ETMEMEK LAZIM"

“Göreve seçilen muhtarlarımız eski arkadaşlarından hesapları devralsınlar. Bu süreçte bazı sıkıntılar olabilir. Eski arkadaşlar hesapları vermek istemeyebilirler, yanlış verebilirler ama devlet idaresinde işin temeli kağıttır, imzadır, yazıdır. Söze çok fazla itibar etmemek lazım. Eğer eski muhtar devir etmiyorsa, yeni muhtar bunu tutanakla teslim alsın.

HESAPLARINI KONTROL ETSİNLER

Eskiden devam eden arkadaşlarımız hesaplarını kontrol etsinler. Benim rast geldiğim hususlarda, biraz hesap kitaplarda ne yazık ki eksiklikler var. Devleti ve milletin parasın idare etmek kolay bir şey değildir.  Eskiden kayıt-kuyut yoktu, şimdi ise herkes, herkesi takip ediyor. Harcadığınız bir kuruş yanlış paranın hesabını size sorarlar.

BANA İKİ ŞEYLE… 
Bana iki şeyle gelmeyin; biri para-puldaki hatalarla bana gelmeyin. Parayı toplarken iyi toplayın, kartınızı iyi tutun. Doğru neyse onu yapın. Faturanızı alın ki devlete vergi olarak gitsin. İş sıkıntıya girdikten sonra bana gelmeyin, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. SU YOK TAŞ İSTENİYOR! Özellikle parke taşlar konusunda ciddi şikayetler var. Bu yıl mecbur kalmadığımız sürece taş dağılmayacak. Alt yapı, su, kanalizasyon yok, üzerine taş döşeyelim. Bu hatayı ben de yaptım, hepimiz de yaptık. Bu doğru bir yaklaşım değil. Önce, alt yapıdan başlarsın. Taş ile oy avcılığı yapmak ta biraz yanlış. Bazı köylere gittiğimde ciddi olarak üzüldüm. Çünkü bazı köylerin su ve kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarının bugüne kadar çözülmesi lazımdı" 
 

HER KÖYDE BİR İŞ
 Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yeni dönemde, her köyde bir iş yapılması önerisinde bulunurken, şöyle dedi: "Her yıl, her köyde bir iş yapalım. Benim elimde bir kasa para yok. Her köyde ben bir senede bir işi çözebilirsem, en başarılı kaymakam olurum. Hayal görmeye de gerek yok, ayaklarınız yere bassın. Her muhtardan, ‘sizin köyünüzün en önemli sorunu nedir’ öğreneceğiz. Muhtarlarımız, ihtiyar heyeti ile belirlediği sorunu köy kararı alarak bize ulaştıracak. Biz de köye gelip bakacağız. 
 

"KAZANMANIZI GARANTİ EDİYORUM" 
Kaymakamlıktan, İl Genel Meclisi’nden bir talepte bulunduğunuz zaman üç şeyi istemeyin, bir konu isteyin ve başarın, önümüzdeki senede bir başka konuyu başarın. 5 Senede 3 sorun çözseniz, bir dahaki döneme muhtarlığı kazanmanızı ben garanti ediyorum. Ama çözemiyorsunuz. Çözseniz zaten bu durumda olmazdı. Dolayısıyla biraz daha derli, toplu, planlı çalışma içerisine girelim. 
 

"VAAT EDERKEN BANA MI SORDUN?" 
Bazı muhtarlar seçim döneminde vaatlerde bulunmuşlar. Şimdi de bir liste ile geliyorlar. Bunları vaat ederken, bana sordun mu? Bütçemizin yarısını senin köye versek, vaatlerini yerine getiremeyiz. Böyle bir şey yok, Benim 93 köyüm var, hepsini de gezdim. Bundan sonra yine gezeceğim ama spesifik işler için geleceğim. İlgili birim müdürlerimizle gelip, köydeki ihtiyaca bakıp, döneceğim. 
 

"GEREKİRSE SUYU KESECEĞİZ" 
Birçok köyde su parası toplanmıyor. Elektrikle su basılan yerlerde su parasını ödemeyen arkadaşlarımızın sularını keseceğiz. Böyle bir dünya yok. Sen suyu kullan, elektrik faturası gelince ben su parasını ödemiyorum de, köyün borcu yüzünden kaç köyümüzün elektriği kesik. Biz burada Enerjisa ile akraba olduk. Yaz aylarında su, ciddi ihtiyaç. Eğer o köyde suyu akıtamıyorsak, siz muhtar, ben de Kaymakam olarak bırakıp, gidelim. O suyu akıtacağız, ancak bedelini ödemeyen arkadaşlara da ne yazı ki müeyyide uygulayacağız. ‘Öyle yapamazsın, böyle yapamazsın’ yok. Gerekirse suyu keseceğiz, icraya da vereceğiz" 
 

ÇÖP SORUMLULUĞU MUHTARLARDA 
Köylerdeki çöp soruna da değinen Çorumluoğlu, bu konuda Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın uyarıda bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Çöp meselesinde Sayın Valimiz bizi uyardı, Jandarma ile toplantı yaptık. Köy civarlarında her noktaya gelişi-güzel çöp atılıyor. Her muhtarımız, bölgesine atılan çöpten sorumludur. Yollarımızın kenarları çöplük gibi oldu, dereler çöplük. Bu kadar kötü bir çevrede yaşamak ve gelecek nesillere böyle bir çevre bırakmak zorunda değiliz.  Özellikle hafriyat çöpleri için yerler belirledik, Jandarma karakollarımız bunları biliyor. O yerler dışında çöp dökülmesine izin vermeyin. Çöp dökenlere en yüksek cezayı yazacağız" 
 

HER KÖYDE BİR PROJE DESTEĞİ
 Çorumluoğlu, görev döneminde kendisinin ve muhtarların dönemi olduğunu hatırlatan çalışmalar yapmayı önerdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu süreçte hem sizin, hem de bizim dönemimizi anımsatan çalışmalar olsun. Örneğin; her köyde bir projeyi destekleyelim. Bunun örneğini de Karakavuz, Akköy ve Uludağ köylerinde bu yıl inşallah arıcılık projesini ya da Topçalı, Hamzafakıhlı, Aydınlar Köylerinde seracılık projelerini destekleyeceğiz. Bir köyde hayvancılığı, bir köyde çilek projesini destekleyelim. Tarım teşkilatımı o köye geldiğinde, bilsin ki orada bir yoğunlaşma var. Bazı yerlerde turizm olur, bazı yerlerde hayvancılık olur, bazı yerlerde seracılık olur. Bazı yerlerde de Elpek bezi üretimi olur. Her yerde, her şeyi yapmaya çalışmayın. Zaten bir projenin tutturulması, ayakları üzerinde durulması bir Kaymakam döneminde yetişmiyor.

TURİZM ‘OLMAZSA OLMAZ’ 
Turizm, Ereğli’de çok fazla önem görmemiş işlerden bir tanesi. Turizm çeşitleri ile ilgili bazı köylerimizde çalışmalar yapacağız. Artık insanlar eskisi gibi, deniz-kum peşinde değiller. Tabiatta yürümek de insanları mutlu ediyor. Köylerdeki yaşantıyı devam ettirelim çünkü şehirlerde artık yaşam kalmadı" Ereğli-Devrek Karayolunun Çaylıoğlu Köyü’ne kadar olan kısmının yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağından bahseden Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, talep ve önerilerini aldığı muhtarlardan ‘Yeni yapılacak Hükümet Binasının enerji ihtiyacının, “Güneş Enerjisi ile giderilmesi” önerisine teşekkür ederken, bu konuda araştırmaların yapıldığını, güneş enerjisini ise pahalı olabileceğini ifade etti. Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Muhtarlar Derneği’ni ziyaretinde bahsettiği konuyu bir kez daha hatırlatarak, ilçedeki iki muhtarlar derneğinin tek çatı altında toplanması önerisini yineledi. 

HEYET SEÇİMLERİ YAPILDI 
Slayt ile Devlet hiyerarşisinin anlatıldığı, muhtarların görev ve yetki ve sorumluluklarının kısa film gösterisi ile sunulduğu programda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Heyeti seçimleri yapıldı. Toplantıda, Kaymakamlık Daire Müdürlerinin de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2019, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER