Yıldırım Kaya Zonguldak'ta

Yıldırım Kaya Zonguldak'ta

Yıldırım Kaya Zonguldak'ta

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan YardımcısıSpor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Zonguldak'ta partilerle bir araya geldi.
Spor Çalıştayı için Zonguldak'a gelen Kaya, bir dizi ziyaretlerde gerçekleştirecek.
Emirgan Otel'de gerçekleştirilen programa CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Hakkı Güney ve partililer katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun spora verdiği önemden bahseden Yıldırım  Kaya: "21. Yüzyılın cevheri, sporcu gençler olacak
SPOR, yani Sistem, Program, Organizasyon ve Rekor kelimelerinin baş harfleri. Spor Kurulumuz her geçen gün kurumsallaşıyor, yani Sistem oturuyor. Türkiye’nin dört bir yanında bölge toplantıları yapıyor, yolumuza devam ediyoruz, bugün 11. Toplantımızı yapıyoruz, yani Program sürüyor. Sivil toplum kuruluşları, milli sporcularımız, belediyelerimiz ile bir araya geliyoruz, yerel ayaklarımızı kuruyoruz, Organizasyonumuz tamamlanıyor. Bundan sonrası Rekor. Yani sınırları aşmak. İktidarın bizi sıkıştırdığı kutuplaşmanın sınırlarını aşmak, her gün ekilen düşmanlık dilinin sınırlarını aşıp dostluğu egemen kılmak için buradayız.
19. yüzyılda kömürü İngilizlerden ithal ediyorduk. O dönemde Uzun Mehmet, Ereğli’nin Kestaneci Köyünde kömürü buldu. Bu cevher, Zonguldak’ın o günden beri ana geçim kaynağı oldu. O dönemin cevheri kömürdü. Bugün ise kömürü de, altını da bulacak teknoloji var. Peki bugünün cevheri ne? Bugünün cevheri insan. Bu havza sadece madenin değil, aynı zamanda sporcuların havzası. 1923‘e kadar kulübü dahi olmayan Batı Karadeniz halkı, Cumhuriyetin ilanından itibaren sadece 7 yılda;
Atletizmde Maratoncu Cafer, Arap Şükrü, Kürt Kemal, Bekir Öztürk; güreşte Alaplılı Kara Ahmet, Örenli Ahmet, Filyos’lu Abaza Arif, Devrekli Nurettin Ak, Ereğlili Kabuk Hasan; futbolda Şekip Kulaksız, Nezih Kral, Nihat Kral, Hüseyin Kabadayı, Abidin Arman, Çeşmeli Mehmet, Kanca Ahmet, Dal Mehmet gibi sporcular çıkarttı.
Ülkemizde ne eğitimde ne istihdamda yer alan 5 milyon genç var. Bu 5 milyon gencin içinden sağlam bir spor politikasıyla her alanda güçlü sporcular yetiştirme şansı var. Ancak, ülke sporunu yönetemeyenler yurtdışından getirdikleri sporcularla uluslararası yarışmalarda başarı arıyor. Getirdikleri sporcular da müsabakalardan sonra dopingli çıkıyor. Nasıl tarımı bitirip GDO’lu sebze, meyve ithal ediyorlarsa, sporu bitirip yurtdışından dopingli sporcu getiriyor. Ülkemizde sporun gelişmesi ve “yerli ve milli” sporcu yetişmesi için
·    Altyapı ve tesis çalışmaları arttırılmalıdır, 
·    Kulüplerimizin ortak tesisler ve olanaklar kullanması sağlanmalıdır. 
·    Özellikle amatör spor kulüplerimize verilen destekler arttırılmalıdır. 
·    Herkes için spor teşvik edilmeli, 7’den 70’e sağlıklı bir toplum inşa edilmelidir.
·    Başta yerel yönetimlerimiz, kulüplerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere el birliği ile çalışılmalı, ortak akılla milli bir spor politikası geliştirilmelidir.
Batı Karadeniz, özgün iklimi ve coğrafi yapısıyla yamaç paraşütü, dağcılık, trekking, rafting gibi pek çok spor dalına elverişli. AKP’nin bir spor politikasının olmaması, sporu sadece medyatik ve halkı uyutmaya yarayan bir araç olarak görmesi, spor alanını da kuruttu. Batı Karadeniz dendiğinde akla spor gelmiyor. Oysa bu bölgede spor gelişirse refah artar, turizm artar, ekonomi canlanır, bölge halkı kalkınır.
Sosyal demokrat belediyeler, sadece ekonomiye, sosyal hayata değil, aynı zamanda spora ve sporcuya da derman oldu. Bundan sonra de derman olmaya devam edecek. Bizim belediyelerimizin olduğu kentler, sporcu yetiştiren, sağlıklı kentler olmaya devam edecek."

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER